Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

23-03-2022/Ω:18:00′

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ. ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ

  Διαδοχικές συναντήσεις με τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, είχε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος και συζήτησε μαζί της, επί μακρόν, υπηρεσιακά θέματα που άπτονται του γενικότερου ενδιαφέροντος καθώς και αντίστοιχα που αφορούν τη συνεργασία της Ένωσης με το Π.Σ., επ’ ωφελεία των εργαζόμενων και των αποστράτων συναδέλφων.

  Νωρίς το πρωί ο άρτι αφιχθείς από μία τριήμερη κοπιαστική περιοδεία στην επαρχία, Αρχηγός του ΠΣ, Αλέξης Ράπανος, δέχθηκε το προεδρείο της ΠΕΑΠΣ και το ενημέρωσε για τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η νέα ηγεσία προκειμένου η Υπηρεσία μας να επανακάμψει και να επανέλθει σε ομαλούς ρυθμούς λειτουργίας και καταξίωσης.

  Με απόλυτη ειλικρίνεια και με γνώμονα την πολυετή παρουσία του στο Επιτελείο, αναφέρθηκε στα αρνητικά που, κατά τη γνώμη του, αποτελούν τροχοπέδη στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων. Μεταξύ άλλων,δεσμεύτηκε πως πρωταρχική του στόχευση είναι να πάψει να υφίσταται η συνεχής και άσκοπη μετακίνηση (ιδίως το καλοκαίρι) ανθρωποδυναμικού και μέσων και η όποια αναγκαία υπερεργασία, θα αμείβεται δίκαια! Θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τονωθεί το “λαβωμένο” ηθικό των συναδέλφων και θα θεσμοθετηθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο ώστε οι διοικούντες να μην διώκονται άνευ ουσιαστικού λόγου, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αλλά να τυγχάνουν της απαραίτητης στήριξης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας άκουσε με προσοχή τις σκέψεις του νέου Αρχηγού και τον διαβεβαίωσε πως από τον σύλλογο που εδώ και 61 χρόνια εκπροσωπεί επάξια το σύνολο των Αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος, ανεξάρτητα από τον βαθμό και τη θέση που αυτοί κατείχαν κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Όπως του τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ., Κώστας Γιαννάκος, η πολιτική που εδώ και χρόνια ακολουθεί η Ένωση είναι υποστηρικτική προς την εκάστοτε ηγεσία και όταν βρίσκει ευήκοα ώτα, το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους απόστρατους του Π.Σ. Αυτή την πρακτική άλλωστε εκτιμάει και η συντριπτική πλειοψηφία των αφυπηρετούντων συναδέλφων με αποτέλεσμα σήμερα η Π.Ε.Α.Π.Σ. να απαριθμεί 2.349 μέλη!
Πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης παραδόθηκε στον Αρχηγό Υπόμνημα με προτάσεις και αιτήματα που στοχεύουν αφενός στην βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας μεταξύ Π.Σ και Π.Ε.Α.Π.Σ. και αφετέρου στη δρομολόγηση επίλυσης θεμάτων και προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή τόσο των αποστράτων όσο και των εργαζόμενων στο Σώμα.

   Ακολούθως το ΔΣ επισκέφθηκε τον νέο Υπαρχηγό, Ιωάννη Πετρούτσο και μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συναντίληψης, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν διεξοδικά θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους αλλά και τους εργαζόμενους συναδέλφους και άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ο Υπαρχηγός, παρέλαβε με χαρά το σχετικό υπόμνημα που επιδόθηκε και σ’αυτόν και όπως είπε, προτάσεις και συμβουλές που προέρχονται από έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

   Η παρουσία των εκπροσώπων της Π.Ε.Α.Π.Σ. στο Αρχηγείο ΠΣ ολοκληρώθηκε με τις επισκέψεις τους στους Προϊσταμένους των Κλάδων Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, Χρήστο Λάμπρη και Διοικητικής Υποστήριξης, Ιωάννη Σταμούλη, με τους οποίους αντάλλαξαν σκέψεις ενόψει και της επερχόμενης νέας αντιπυρικής περιόδου.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ