Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

3 Μαρτίου 2017, Ω/22::00

   Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 η συνάντηση μελών του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, (Π.Ε.Α.Π.Σ) με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο.

Τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ: από δεξιά του κ.Αρχηγού Κ. Γιαννάκος – Πρόεδρος, Θ. Τσούνας – Αντιπρόεδρος και από αριστερά Δ. Καραγκούνης – Ταμίας και Σ. Θεοδωρής – μέλος.

   Ο Πρόεδρος και οι υπόλοιποι παρευρεθέντες από την Π.Ε.Α.Π.Σ αναφέρθηκαν στη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουν τα μέλη μας κυρίως με τις περικοπές συντάξεων και τα προβλήματα ως προς την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Επανέφεραν το αίτημα που είχαν διατυπώσει προς τον κ. Αρχίατρο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Σώματος Αρχιπύραρχο (ΥΓ) Απόστολο Σταμάτη και τον προηγούμενο Αρχηγό του Π.Σ Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά για ενοποίηση των υγειονομικών υπηρεσιών στο 251 ΓΝΑ και κάλυψη των μελών τους σε πρώτο βαθμό (ανιόντων και κατιόντων) από το 251 ΓΝΑ. Τα παιδιά μας ανεξάρτητα από το αν φοιτούν ή φοίτησαν  σε κάποια σχολή (ιδιωτική ή δημόσια τεχνολογική, πανεπιστημιακή ή πολυτεχνική) ή είναι άνεργα, να καλύπτονται από την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ότι δηλαδή ισχύει και στους συναδέλφους στην ενέργεια και την αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης να μπορούν οι απόστρατοι συνάδελφοι να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από το Στρατιωτικό φαρμακείο του Νοσοκομείου.

  Η αποδυνάμωση του Σώματος, ελέχθη, με τη μη μονιμοποίηση των πενταετούς υποχρέωσης συναδέλφων, πέραν της ομηρίας τους, είναι διττή. Πρώτον ως προς το αξιόμαχο με τη μη ομογενοποίηση του προσωπικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τον επιχειρησιακό τομέα αφού το ένα τρίτο περίπου της δύναμης του Σώματος λόγω λειψών ή ανύπαρκτων καλύψεων στα πενθήμερα, στα εκτός έδρας και στα νυχτερινά, μένει αναξιοποίητο. Και δεύτερο ως προς τη συμμετοχή τους στα ασφαλιστικά ταμεία που καθιστά υγιή και την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική μας (όλων πλέον) κάλυψη.

   Επίσης, διατυπώθηκε η άποψη από τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ για την προβληματικότητα της “εκ των ενόντων” κάλυψης των απαιτούμενων οργανικών θέσεων στα αεροδρόμια της σύμβασης με τη “Fraport”, όπως και των αυτοκινητοδρόμων και ευχήθηκαν αυτά να μην αποβούν σε βάρος της οικογενειακής κατάστασης των συναδέλφων πυροσβεστών και της επιχειρησιακής επάρκειας ειδικότερα κατά τη δασοπυροσβεστική περίοδο.

  Ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό η παρέμβασή του με υποβοήθηση από προσωπικό για τη διαμόρφωση των απαιτούμενων καταστάσεων και στοιχείων από τη Διαχείριση Χρηματικού που θα υποβληθούν στο ΤΕΑΠΑΣΑ για την αναπροσαρμογή των χορηγηθέντων εφάπαξ βοηθημάτων σε τ. μετόχους του Ταμείου Τ.Π.Υ.Π.Σ που συνταξιοδοτήθηκαν από 01-08-2012 και εντεύθεν, μετά την ισχύ του Ν. 4307/2014. Να σημειωθεί ότι τα άλλα δύο ταμεία της ΕΛ.ΑΣ το Τ.Π.Α.Σ και Τ.Π.Υ.Α.Π. έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. Εξηγήθηκε το ότι όσο και μικρό να είναι το συμπληρωματικό εφάπαξ δεν παύει να είναι μια βοήθεια, μια έστω μικρή κάλυψη ακόμη και των χρειωδών αναγκών στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

  Αιτηθήκαμε, επίσης, τη διάθεση μεταφορικού μέσου (λεωφορείο) για την μετακίνηση των μελών μας (εκτός της δασοπυροσβεστικής περιόδου) σε διάφορες ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

 Ενημερώσαμε τον κ. Αρχηγό ότι έχει δημιουργηθεί χώρος αρθρογραφίας στο περιοδικό του Σώματος και ότι θα επιθυμούσαμε η κίνηση αυτή που ενώνει τους συναδέλφους στην ενεργεία και στην αποστρατεία να συνεχιστεί.

   Ο κ. Αρχηγός μας απάντησε ότι για το θέμα της μεταφοράς των ιατρείων μας, αρχικά, στο 251 Γ.Ν.Α έχουν γίνει θετικά βήματα και αναμένεται η με κάποιο τρόπο ενσωμάτωσή μας. Για το ζήτημα της διάθεσης μεταφορικού μέσου ήταν θετικός, όπως επίσης και στην επιτάχυνση των διαδικασιών από τη διαχείριση χρηματικού για την αποστολή των καταστάσεων δικαιολογητικών καταβολής του συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος. Για την αρθρογραφία των μελών μας στο περιοδικό του Σώματος δεν έφερε καμιά αντίρρηση, αντιθέτως βρήκε θετικό το εγχείρημα ως γέφυρα απόψεων νέων και παλιών συναδέλφων.

   Γενικότερα η συζήτηση κύλησε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και κλίμα συνεννόησης. Αποχωρώντας, ευχηθήκαμε  καλή επιτυχία στον κ. Αρχηγό στα σύνθετα καθήκοντά του και αυτός μας χαιρέτησε λέγοντάς μας ότι είμαστε καλοδεχούμενοι και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια σε οποιοδήποτε πρόβλημά μας μπορεί να επιλυθεί.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ