Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

     Σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Διονύσιο Βορίση Αντιστράτηγο ΠΣ ε.α, τον Αντιπρόεδρο Σάββα Θεοδωρή Αρχιπύραρχο ε.α και το μέλος του Δ.Σ Ευθύμιο Τσούνα Ανθυποπυραγό ε.α, είχε συνάντηση με το διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια, κ. Δημόπουλο.

   Τα μέλη του Δ.Σ, παρουσία και νομικού συμβούλου του υπουργείου, επεσήμαναν το δίκαιο των συναδέλφων αποστράτων που χωρίς τη δική τους ευθύνη, αναμένουν από το 2011 να τους καταβληθούν τα οδοιπορικά έξοδα μετεγκατάστασης – αποστρατείας, υπογράμμισαν ότι υφίσταται άμεσος κίνδυνος παραγραφής της εκκαθάρισης σε βάρος των οικείων πιστώσεων των προϋπολογισμών του οικονομικού έτους 2014 του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τα οριζόμενα στην παράγρ. 3 του άρθρου 51 του ν.4249/24-3-2014 (Α΄73), αφού ο Επίτροπος της Υ.Δ.Ε έθεσε θέμα παραγραφής  των απαιτήσεων λόγω παρέλευσης διετίας, ερώτημα που βρίσκεται προς επίλυση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Έκαναν γνωστό ότι  προηγήθηκε από αυτούς επίσκεψη στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενημερώθηκαν για τη χρέωση της υπόθεσης σε εισηγήτρια, ζήτησαν και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Επίτροπο του Ε.Σ. κ. Μιχαήλ Ζυμή  στον οποίο αφού εξέθεσαν με επιχειρήματα το αβάσιμο της μη ενταλματοποίησης των δαπανών από τον κ. Επίτροπο της Υ.Δ.Ε, ζήτησαν την επίσπευση της διαδικασίας ενταλματοποίησης των δαπανών λόγω κινδύνου οριστικής παραγραφής τους με τη λήξη του έτους 2014 [ άρθρο 51 παρ.3 του νόμου 4249/24-3-2014 (Α΄73)].

      Τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ. γνωστοποίησαν στον κ. Διευθυντή ότι οι ενέργειές τους για ενημέρωση της φυσικής ηγεσίας (συνάντηση με τον κ. Αρχηγό την 2-10-2014 του Αντιπροέδρου Σάββα Θεοδωρή και του μέλους του Δ.Σ. Ευθυμίου Τσούνα) και της πολιτικής ηγεσίας, σήμερα, δεν έχει κάποιο ρουσφετολογικό χαρακτήρα αλλά έχει  σκοπό να μεταφέρει την αγωνία της Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος για την κωλυσιεργία καταβολής των οδοιπορικών εξόδων και να αποφευχθεί η δικαστική διεκδίκηση, μιας και μια τέτοια κατάληξη θα εξανεμίσει  από τους δικαιούχους το ποσό καταβολής με δικηγορικά έξοδα για να στηριχθεί το αυτονόητο(!!!) που προκύπτει σαφώς από τη διάταξη της παράγρ. 3 του άρθρου 51 του ν.4249/24-3-2014 (Α΄73) «3. Οι κάθε είδους δαπάνες μετακινήσεων, μεταθέσεων, εκπαιδεύσεων και αποζημιώσεων υπερωριακής εργασίας και εργασίας νυχτερινών, Κυριακών και εξαιρέσιμων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες λόγω επιτακτικών αναγκών δημόσιας ασφάλειας και πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκαν έως 31.12.2012 χωρίς την πιστή τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται στο π.δ. 113/2010 (Α΄194), δύναται να εκκαθαριστούν σε βάρος των οικείων πιστώσεων των προϋπολογισμών του οικονομικού έτους 2014 των δύο Σωμάτων, αντίστοιχα, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης».

        Ο κ.Διευθυντής, όπως και ο νομικός σύμβουλος, μας άκουσαν προσεκτικά και μας διαβεβαίωσαν ότι θα επικοινωνησουν με το Ε.Σ. και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να κινηθεί όλη η διαδικασία εντός των προθεσμιών, έτσι ώστε να καταβληθούν τα οδοιπορικά στους δικαιούχους. Τέλος μας διαβεβαίωσαν ότι εντός των ημερών θα μπορέσουμε να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ