Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

04-04-2022. Ω/18:50΄

                                                          

ANΑΝΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Απόστρατοι και υπηρετούντες

Τα χρόνια της κρίσης  και της πανδημίας δυσκόλεψαν τη ζωή μας. Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις μας, που κατακρεουργήθηκαν «για να σωθεί η οικονομία και να μην καταρρεύσει η χώρα», άφησαν ανεξίτηλα το αποτύπωμά τους στην ανέχεια, στα χρέη, στις δυσκολίες επιβίωσης, στους πλειστηριασμούς κατοικιών, στην υγεία μας.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, έδωσε τη χαριστική βολή! Εκτός από τους νεκρούς και τους χιλιάδες πρόσφυγες που ζητούν χώρες υποδοχής, επηρεάζει άμεσα και την καθημερινότητά μας.  Οι λογαριασμοί Ενέργειας υπερδιπλασιάστηκαν!  Οι τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της βενζίνης εκτοξεύθηκαν στα ύψη, συμπαρασύροντας και τις αντίστοιχες στα είδη βασικής ανάγκης.

Το ηλεκτρικό ρεύμα που στην περίοδο των μνημονίων πέρασε στη διαχείριση των ιδιωτών παρόχων, τάχα για να βγει κερδισμένος ο καταναλωτής, έχει καταστεί είδος πολυτελείας για τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους!

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξή μας από την ακρίβεια είναι όχι απλά ψίχουλα αλλά το απόλυτο τίποτα. Παρεμβάσεις που αφήνουν «έξω» :

– την κατάργηση του Φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α) και τη δραστική μείωση του  Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα,

–  τη θέσπιση τιμής πλαφόν στην κιλοβατώρα κατανάλωσης ρεύματος με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), 

– το αφορολόγητο όριο που πρέπει να επανέλθει τουλάχιστον στα 12.000 ευρώ,

–   τη μείωση του  ΦΠΑ και την κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,

–    την κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης,

–  την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων,

δεν είναι παρεμβάσεις που δίνουν μια “ανάσα” για να “τα φέρουμε βόλτα” και πολύ περισσότερο δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακρίβειας που είναι και θα είναι παρούσες.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους που απεργούν, συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος και βροντοφωνάζει:

–    Όχι στον επεκτατικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Καμία συμμετοχή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ  της Ε.Ε. και των Η.Π.Α.

–    Όχι στην ακρίβεια. Εδώ και τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και συνταξιούχων.

 Αθήνα, 4  Απριλίου 2022

Για το Δ.Σ της  Π.Ε.Α.Π.Σ

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 Λάμπρος  Γεωργακλής

 

Ο Πρόεδρος

 Κώστας Γιαννάκος

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ