Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

1-10-2017, Ω/16:30΄

Από την Πρωτοβουλία αποστράτων, κυκλοφόρησε προσκλητήριο συμμετοχής των αποστράτων Σ.Α και Ε.Δ στη δράση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων. Η Π.Ε. Α.Π.Σ συμφωνεί με την ανακοίνωσή της και καλεί τα μέλη της να αντιδράσουν αγωνιστικά στα απανωτά μέτρα κατά των συνταξιούχων που προσθέτει η κυβέρνηση στα πλαίσια και του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε στη Βουλή. 

Προσκλητήριο συμμετοχής στο αγωνιστικό πανελλαδικό 10ήμερο δράσης των συνταξιουχικών οργανώσεων

2017-09-30 05:53
Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων διοργανώνει αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

Είμαστε μαζί τους, καθώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ, των οικογενειακών επιδομάτων. Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά – αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Όλα τα παραπάνω αφορούν τους αποστράτους και τις οικογένειές τους! Ήδη από την σύνταξη Οκτωβρίου έχει αρχίσει το ψαλίδισμα συντάξεων αποστράτων με πολλά χρόνια υπηρεσίας ή και δικαιούνται «προσαύξηση εξαμήνων». Χωρίς αιδώ, κόβουν συντάξεις συναδέλφων που υπηρέτησαν ως ιπτάμενο προσωπικό αεροσκαφών, ελικοπτέρων, υποβρυχίων, ως αλεξιπτωτιστές, υποβρύχιοι καταστροφείς, ναρκαλιευτές κ.α.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.

Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμία περικοπή. Καμιά ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και όλα τα προηγούμενα. Ευθύνη έχουν και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι Ενώσεις αποστράτων του ΥΕΘΑ που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια, θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία και απαλλάσσοντας έμμεσα την κυβέρνηση. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, το φόβο, τη θανατηφόρα λογική του «δεν γίνεται τίποτα, όλοι ίδιοι είναι».

Διεκδικούμε:

 • Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους.
 • Πλήρη αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ στα επίπεδα του 2009.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
 • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
 • Να υπάρξει κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, με αντίστοιχη κάλυψη των κάθε είδους απωλειών τους.

Επίσης διεκδικούμε για κάθε λαϊκό νοικοκυριό:

 • Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης και δεύτερης κατοικίας, σημαντική περικοπή στα δάνεια.
 • Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.
 • Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου

Ξεσηκωμός – Οργάνωση – Αγώνας. Να βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές τους πολιτικές.

ΟΛΟΙ οι απόστρατοι μαζί με τους συνταξιούχους στις κατά τόπους συγκεντρώσεις:

 • Στην Αθήνα Παναττική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση την Τρίτη 3 Οκτώβρη ώρα 10π.μ. στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης
 • Στις 4 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στο Αγρίνιο, στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη.
 • Στις 4 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. Ανατολική Στερεά, στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία.
 • Στις 5 Οκτώβρη, πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ.
 • Στις 5 Οκτώβρη, στην Πελοπόννησο, στην Πάτρα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.
 • Στις 6 Οκτώβρη, πανηπειρωτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.
 • Στις 6 Οκτώβρη, παγκρήτια κινητοποίηση, στα Χανιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγοράς
 • Στις 9 Οκτώβρη, στη Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.
 • Στις 10 Οκτώβρη, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 11 π.μ.
 • Στις 11 Οκτώβρη, σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Επιμελητήριο, στις 11 π.μ.
   

29/9/2017

 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/prosklitirio-symmetochis-sto-agonistiko-panelladiko-10imero-drasis-ton-syntaxioychikon-organoseon/

Είναι σαφείς οι προθέσεις της κυβέρνησης να συσκοτίσει και να καλύψει τις προκλητικές περικοπές της πολιτικής της στους συνταξιούχους. Στο φυλλάδιο με τίτλο «Ψέματα και αλήθειες» του Υπουργείου Εργασίας ισχυρίζεται ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκοψαν περισσότερο τις συντάξεις απ’ ό,τι τις έκοψε η σημερινή κυβέρνηση. Φυσικά και δεν αναφέρει πουθενά ότι αυτά που έκοψε από τις συντάξεις ήρθαν για να προστεθούν στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ούτε συνυπολογίζει τη μείωση  του 2019, με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» και τον επανυπολογισμό των παλιών συντάξεων με τους νέους συντελεστές, που ψήφισε φέτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε νέες σφαγιαστικές περικοπές στις ήδη λεηλατημένες συντάξεις, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, τη μεγάλη μείωση των εφάπαξ, την «εξαέρωση» των επικουρικών, την αύξηση των κρατήσεων υπέρ Υγείας και τόσα άλλα μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων όχι μόνο με το νόμο – λαιμητόμο 4387/2016 (νόμο Κατρούγκαλου) αλλά και με το νόμο 4472/2017 στο κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης».

Να σημειώσουμε ότι οι εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευαν το νόμο Κατρούγκαλου και τον πρόσφατο ν. 4472/2017 ανεβάζουν τις απώλειες των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων για την εξαετία 2015 – 2021, σε πάνω από 16 δισ. ευρώ! Απώλειες οι οποίες προστέθηκαν βέβαια στις ήδη υπάρχουσες περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης και στα σαθρά επιχειρήματα για το κουκούλωμά της, μπορεί να δώσει μόνο η άνοδος των αγωνιστικών λαϊκών διεκδικήσεων. Ενωμένα. Χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς ένστολων και μη. Χωρίς χωριστές συγκεντρώσεις. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ.

Το δεκαήμερο δράσης των συνταξιούχων, με απαρχή  την Τρίτη στην Αθήνα, είναι ένας σημαντικός σταθμός προς αυτή την κατεύθυνση.

Σ.Θ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ