Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, απόστρατοι και εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις,

Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν ξεχωρίσουμε σε τίποτε από όλους τους άλλους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αντιμετωπίζουμε και εμείς τα ίδια προβλήματα. Οι μισθοί και οι συντάξεις μας αδυνατούν να ακολουθήσουν την ¨ξέφρενη¨ πορεία του τιμάριθμου. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής και ενέργειας έχουν φτάσει στα ύψη, τα ενοίκια και κοινόχρηστα απομυζούν πάνω από το μισό των αποδοχών μας. Το άθλιο σύστημα υγείας με τις χιλιάδες κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών μας οδηγεί στην «ιδιωτική υγεία». Η εργασία των παιδιών και των εγγονιών μας έχει χτυπήσει ¨κόκκινο¨ στην εκμετάλλευση. Αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τρίωρη ή τετράωρη απασχόληση, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται πλήρες ωράριο, για να θησαυρίζουν οι εργοδότες και να δυσκολεύονται οι ίδιοι να επιβιώσουν και να κάνουν μια ανεξάρτητη  αρχή στη ζωή τους. Το αποτέλεσμα, είναι να επιστρέφουν και πάλι στα σπίτια των γονιών τους αφού μόλις και μετά βίας μπορούν, με το μισθό τους, να πληρώνουν νοίκι και κοινόχρηστα και οι τελευταίοι να επωμίζονται τη διατροφή τους και ένα χαρτζιλίκι. Αυτή είναι η κατάσταση που μας έχει οδηγήσει τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες  κυβερνήσεις.

Είναι πρόκληση να επιδοτείται η φτώχεια με ψίχουλα, φορτώνοντας τα βάρη στους υπόλοιπους αδύναμους που φρόντισε η κυβέρνηση να τους τσακίσει οικονομικά είτε στους μισθούς είτε στις συντάξεις. Είναι πρόκληση παράλληλα να «μπουκώνουν» τις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων με «ζεστό» χρήμα, δικό μας που μας το παίρνουν με τη φορολογία άμεση και έμμεση. Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.

Δεν αντέχουμε άλλο. Καμιά ανοχή στα παραμύθια των αυξήσεων που θα δοθούν τον επόμενο χρόνο και από τώρα έχουν ήδη ροκανισθεί από τον πληθωρισμό που έπιασε διψήφιο αριθμό!!!

Καμιά αναμονή στις ψεύτικες πια υποσχέσεις για αυξήσεις. Εμείς οι συνταξιούχοι το έχουμε ζήσει στο ¨πετσί ¨ μας. Θέσπισαν το ληστρικό νόμο Κατρούγκαλου που στη συνέχεια έγινε νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση, εξακολουθώντας να εφαρμόζουν την «προσωπική διαφορά». Υπολόγισαν τη σύνταξη με βάση το μισθό ολόκληρου του εργασιακού βίου με προφανή  μεγάλη μείωση των συντάξεων, ιδιαίτερα για τους νέους συνταξιούχους. Έκοψαν τα δώρα για τα οποία μας γινόταν κρατήσεις. Κατάργησαν και δεν επανάφεραν τον ΕΚΑΣ. Μείωσαν το εφάπαξ και κατάργησαν τα οικογενειακά επιδόματα  γάμου και τέκνων στις συντάξεις. Μας έκλεψαν τα αναδρομικά, μας τα διπλοφορολόγησαν, είπαν ότι θα τρέξει «καινούριο λογισμικό», δεν έχουν επιστρέψει την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων παρά τις Αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου … και τόσα άλλα.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΛΕΨΙΑ; ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ!

Η Π.Ε.Α.Π.Σ συμμετέχει στη γενική απεργία και σας καλεί να δώσετε μαζικά  και αγωνιστικά το παρόν στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 9 Νοέμβρη 2022, σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα συγκεντρωνόμαστε ώρα 10.30 στα Προπύλαια.

Δεν είναι δυνατόν με τέτοια ακρίβεια να μας εμπαίζουν με τα “καλάθια νοικοκυριού” και επιδόματα «ψίχουλα».

Μας παίρνουν δέκα και μας δίνουν ένα!

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΕΣ!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. Συλλογικές συμβάσεις και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, των εργαζομένων. Επίδομα σε όλους τους άνεργους.

–  Να δοθούν όλα τα αναδρομικά που παράνομα παρακρατούνται, χωρίς προαπαιτούμενα και νομικά τερτίπια.

–  Να αποδοθεί για τους συνταξιούχους το 0,5% του ΑΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί τρία χρόνια δεν εφαρμόζει.

–   Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

– Να σταματήσει η αντιλαϊκή φορολογία των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά νοικοκυριά. Αύξηση του αφορολόγητου.

–  Να μειωθούν αμέσως δραστικά και να μπει πλαφόν στις τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Όχι στο χρηματιστήριο ενέργειας. Γενναίες μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων.

–  Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης. Κανένα σπίτι χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο. Επιδότηση ενοικίου για τα φτωχά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις.

–  Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες για τους συνταξιούχους, ανέργους, ΑμΕΑ, μαθητές και φοιτητές.

– Να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν. Να ιδρυθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Κανένας συμβιβασμός δεν αξίζει, κανένα δικαίωμα δεν παραγράφεται στη συνείδηση και στις διεκδικήσεις μας!

                                                                                          Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2022

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος  Γεωργακλής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ