Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

10-12-2022,Ω/ 18:10΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η  Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) καλεί τα μέλη της αλλά και όλους τους απόστρατους του Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ και των Ε.Δ., να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη και ώρα 10.30′ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο την οποία δεν αμφισβητεί καμία πολιτική δύναμη, ακόμη και η κυβέρνηση.

Καθημερινά παρακολουθούμε άρθρα στο διαδίκτυο αλλά και σε όλα τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. που εμφανίζουν τους συνταξιούχους ούτε λίγο ούτε πολύ προνομιούχους λόγω της αύξησης που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση.

Μιλάνε για “παχυλές” αυξήσεις των συντάξεων!

Συντάξεις που έχουν “σφαγιασθεί” με μνημονιακούς νόμους που εφάρμοσαν ΟΛΑ τα κόμματα που κυβέρνησαν.

Είναι τα ίδια κόμματα που τώρα “σφάζονται” ποιό θα πρωτο-υποστηρίξει “τα δίκαια αιτήματα” των συνταξιούχων.

Οι απόστρατοι, όμως, σε συστράτευση με όλους τους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, απορρίπτουν την προφανή κοροϊδία και βρίσκονται ξανά στους δρόμους του αγώνα για να παλέψουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και για ανάκτηση όσων έχουν αφαιρεθεί  ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν από το οικονομικό αδιέξοδο..

Αλήθεια ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η αύξηση του 7,5 % που προπαγανδίζει η κυβέρνηση (μόνο στις κύριες συντάξεις και ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 12%) μπορεί να αλλάξει κάτι στη δεινή θέση των συνταξιούχων που τους έβαλαν οι κυβερνώντες τα τελευταία δέκα τρία χρόνια ;

Ποιός μπορεί να πιστέψει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όταν ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης, ότι τάχα θα καταργούσε το “νόμο Κατρούγκαλου” έχουν στο ελάχιστο τηρηθεί; Στην πραγματικότητα ο νόμος Κατρούγκαλου έγινε νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, προχωρώντας σε αντιδραστικότερες ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους. Η “προσωπική διαφορά” ζει και βασιλεύει “κατατρώγοντας” τις πενιχρές αυξήσεις.

Οι επικουρικές συντάξεις που μπήκαν και αυτές θεσμικά στη δυνατότητα στήριξης των αδηφάγων κερδοσκόπων με τα “επαγγελματικά ταμεία”, έχουν γίνει πια φιλοδωρήματα που αποτελούν τον προάγγελο της κατάργησής τους. Η “κρατική προστασία” πλέον βρίσκεται στα λόγια που μόνο οι αφελείς μπορούν να τα εμπιστευθούν.

Τα “αναδρομικά” που δικαστήρια και κυβέρνηση, κατ’αρχήν έκριναν πως πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους, με νέες αποφάσεις τους τα ανέτρεψαν. Η κυβέρνηση εφάρμοσε τις όποιες αποφάσεις “κατά το δοκούν”. Αναίρεσε υποσχέσεις της για την επιστροφή των αναδρομικών χωρίς να χρειάζεται κάποιος να καταφύγει στα δικαστήρια. Αφαίρεσε τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και των κουτσουρεμένων δώρων για τα οποία είχαμε πληρώσει εισφορές. Υπερφορολόγησε τα όσα αναδρομικά χορήγησε. “Πάγωσε” παράνομα ειλημμένες αποφάσεις περί επιστροφής της ΕΑΣ. Επικαλούμενη “νέα λογισμικά”, κρατά σε ομηρία χιλιάδες συνταξιούχους, μη εφαρμόζοντας νόμους που η ίδια ψήφισε. Κατά τα άλλα μπορεί να είναι “υπερήφανη” για τον Κ. Χατζηδάκη που τον έχει τοποθετήσει ως επικεφαλή στις ανομίες της και που «φροντίζει» για την “αναμόρφωση” του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Από την άλλη μεριά, εφαρμόζοντας η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της στην Ε.Ε. (βλ. μνημόνια), μοιράζει δισεκατομμύρια στις πολυεθνικές, για την περιβόητη “πράσινη ανάπτυξη” και στηρίζει τις τράπεζες με τα δικά μας χρήματα. Αφήνει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στις ενεργειακές ανάγκες των πολιτών, συνδέοντας τις τιμές ανάλογα με αυτές των χρηματιστηριακών κινήσεων. Διαλύει το ΕΣΥ, προβάλλοντας δια της πλαγίας οδού ιδιωτικά συμφέροντα που ευθέως συγκρούονται με το Δημόσιο χαρακτήρα της υγειονομικής περίθαλψης. Δεν ενισχύει τις κρατικές δομές με τους απαραίτητους εξοπλισμούς (ΜΕΘ) και προσωπικό. Και αυτό εν μέσω της πανδημίας που σύμφωνα με την κυβέρνηση “έληξε” αλλά αυτή συνεχίζει να ‘θερίζει’.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μόνο ο μαζικός αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρεπή επιβίωσή μας μαζί με την αλληλεγγύη μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων, μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

– Ουσιαστικές αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

– Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στη σύνταξη και ακολούθως υπολογισμός της αύξησης των συντάξεων .

–  Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους, χωρίς νομικά τερτίπια και άλλα προαπαιτούμενα.

– Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα Ταμεία μας.

– Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αθήνα  10-12-2022                    

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος  Γεωργακλής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ