Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4387/2016 για το νέο ασφαλιστικό- φορολογικό σύστημα  ( Φ.Ε.Κ. Α΄  – 85 / 12-5-2016) με τίτλο ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

Πρόβλημα ανακύπτει για όσους εκ των Σ.Α και Ε.Δ ήδη αποστρατευθεί με τις κρίσεις που διενεργήθηκαν πριν την ψήφιση του νέου νόμου και όσων υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης, μετά την ψήφισή του .

Έτσι, όσοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης η οποία έχει κριθεί   πριν την ημέρα ψήφισης του νέου νόμου, θεωρούνται  ήδη βρισκόμενοι σε αποστρατεία, εφόσον έχει δημοσιευθεί και το ΦΕΚ διαγραφής τους και υπάγονται στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς. Το ίδιο ισχύει και για όσους από αυτούς δεν έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ διαγραφής τους, εφόσον αυτό δημοσιευθεί μέχρι την 1η Ιουλίου.

Για όσους, όμως, υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ήτοι από Δευτέρα 9 Μαΐου και μετά, θα ισχύσει για αυτούς το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι απ΄ αυτούς έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν πρόλαβαν όμως να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης πριν την ψήφιση του νέου νόμου.

Mε τη θέσπιση μιας τόσο σύντομης ημερομηνίας (1/7/2016) δεν θα υπάρχει η δυνατότητα, για όσους ενδιαφέρονται μετά τη μελέτη του νόμου να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις συνταξιοδοτικού δικαιώματος να ενταχθούν έστω και σε ορισμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις του παλαιού καθεστώτος. Ακόμη γι όσους δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι τότε το ΦΕΚ διαγραφής τους ενώ έχουν κριθεί ήδη οι αιτήσεις συνταξιοδότησής τους, δεν θα μπορούν να υπαχθούν στο μέχρι πρότινος ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Ως εκ τούτου θεωρούμε, ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία και παραβιάζει κάθε εργασιακό και ατομικό δικαίωμα να μην παρέχεται εύλογη μεταβατική περίοδος (τριών τουλάχιστον μηνών) έτσι ώστε να προλάβουν όσοι δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν και το θέλουν με το μέχρι τη ψήφιση του νόμου καθεστώς.(παλιό καθεστώς) 

Ας δούμε βήμα – βήμα τη χρονική απόσταση από την αίτηση αποστρατείας μέχρι την έκδοση του Π.Δ (Φ.Ε.Κ αποστρατείας):
– Δέκα πέντε (15) μέρες μετά την κατάθεση της αίτησης για τυχόν υπαναχώρηση. – Δεκαπέντε (15) μέρες, τουλάχιστον, για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών,  έλεγχο, αλληλογραφία. – Χρόνος για να συνεδριάσουν τα συμβούλια , να γίνουν οι προαγωγές στον επόμενο βαθμό, να βγουν τα ΦΕΚ. Έτσι καλό Φθινόπωρο στην καλύτερη περίπτωση. 
ΠΑΤΗΣΤΕ   pdf   για να διαβάσετε το νόμο όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. (Α΄85/12-5-2016)

pdf:

N.4387-2016, ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ