Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

EΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Τετάρτη 11-05-2016

    Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, επισκέφθηκε σήμερα το Πυροσβεστικό Μουσείο που συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, στην Παλλήνη. 

  Τα μέλη μας μετέβησαν στο Μουσείο με πούλμαν που μας διέθεσε το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και είχαν την ευκαιρία να αναπολήσουν δεκάδες μνήμες από την πολύχρονη υπηρεσία τους στη ενεργή δράση. Δεκάδες αναμνήσεις που πλημμύριζαν είτε μέσα από συμβάντα που αποτυπώνονταν σε φωτογραφίες είτε από συναδέλφους που συνυπηρέτησαν είτε από αντλίες, μηχανήματα, υλικά και ατομικό εξοπλισμό – στολές είτε από οχήματα που βρίσκονται ως εκθέματα και που πολλοί τα αναγνώρισαν αφού ήταν τα ίδια με τα οποία κάποτε βρέθηκαν στη μάχη με τη φωτιά.

Η ζεστή φιλοξενία των συναδέλφων μας που υπηρετούν στο 12ο σταθμό, η παρουσίαση ενημερωτικής προβολής της δράσης του Πυροσβεστικού Σώματος και  των εκθεμάτων του Πυροσβεστικού Μουσείου με περισσή θέρμη από τον Πυρονόμο Χρήστο Κουμουτσέα, κέντρισαν το ενδιαφέρον, εντυπωσίασαν και ικανοποίησαν τα μέλη μας  αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη του Σώματος και την ποιότητα του στελεχικού του  δυναμικού. Η σημερινή ηγεσία του Σώματος έχει την ευκαιρία και μπορεί να αναδείξει την ένδοξη ιστορία του αγαπημένου μας Πυροσβεστικού Σώματος. Το Πυροσβεστικό Μουσείο είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία του μόχθου των υπαλλήλων που απαρτίζουν το Σώμα.

Είναι δίαυλος της επικοινωνίας μας με τη νέα γενιά και όχι μόνο. Είναι ο φορέας της καταξίωσης του Έλληνα Πυροσβέστη μέσα από την αναγνώριση της προσφοράς του από την κοινωνία που γίνεται μέτοχος της δράσης του. Πράγματι, αξίζει η ηγεσία του Σώματός μας να σκύψει λίγο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του  Μουσείου. Να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη – οικονομική και στελεχική – τηρουμένων των οικονομικών δυσκολιών που διανύουμε, να διαθέσει πιστώσεις και εξειδικευμένο στελεχικό δυναμικό. Η ψηφιοποίηση άγνωστης για τους πολλούς & διαθέσιμης ποσότητας πληροφοριών πυροσβεστικού περιεχομένου του παρελθόντος, θα μας κάνει όλους πλουσιότερους και περήφανους που στεκόμασταν και στεκόμαστε στο πλάι του συνάνθρωπου που μας έχει ανάγκη. Γιατί σίγουρα είμαστε ένα Σώμα που έστω και με πενιχρά μέσα στη διάθεσή μας, δίνουμε όλα τα αποθέματά μας σε κοινωνική προσφορά.

   

 
   


Πυροσβεστικό Μουσείο: Νίκου Μίληση & Λεωφ. Μαραθώνος, Τ.Κ. 15351 Άνω Μπαλάνα Παλλήνη Αττικής (έξοδος 15 Αττικής οδού).
Τηλ. 210 6663801, 210 6663819, FAX 210 6663827

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ