Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2022

15-11-2022, Ω/21:15΄

 

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

Η 17η Νοέμβρη 1973, έχει χαραχθεί στη μνήμη ημών των γεροντότερων, ως ημερομηνία-σταθμός, στη νεώτερη αγωνιστική ιστορία της πατρίδας μας.

Σαράντα εννέα χρόνια πριν, οι φοιτητές, οι μαθητές και σύσσωμος ο Ελληνικός λαός διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη λαομίσητη φασιστική δικτατορία των συνταγματαρχών  που δολοφονούσε, φυλάκιζε, βασάνιζε και εκτόπιζε στα ξερονήσια όποιο δημοκράτη Έλληνα αντιστεκόταν στον εκφασισμό της κοινωνίας.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!”

Αυτό ήταν το κυρίαρχο σύνθημα των εξεγερμένων φοιτητών μέσα στο Πολυτεχνείο καθώς και των χιλιάδων πολιτών που τους συμπαραστέκονταν, στους γύρω δρόμους.

Μισό αιώνα μετά, κάνοντας τον απολογισμό μας, διαπιστώνουμε ότι και σήμερα τα αιτήματα των φοιτητών παραμένουν νωπά, αναλλοίωτα και επίκαιρα, αφού:

– Εδώ και δώδεκα ολόκληρα χρόνια και παρά τη διαδοχή τόσων κυβερνήσεων, όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας μας βρίσκονται στα όρια της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας, της ανασφάλειας, της εξαθλίωσης.

– Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καθηλωθεί με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές καθημερινές ανάγκες.

– Οι πυροσβέστες από ήρωες το καλοκαίρι αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση, ως παρείσακτοι τον χειμώνα, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τα ίδια βιώνουν και πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

– Οι συνταξιούχοι έγιναν τα μόνιμα θύματα των κυβερνητικών πολιτικών και των δικαστικών αποφάσεων με τις  περικοπές στις συντάξεις να  ξεπερνούν το 40%.

– Η οικονομική κρίση επιτεινόμενη και από τον καλπασμό του πληθωρισμού, οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε απόγνωση.

– Η Παιδεία έχασε τον μορφωτικό και κοινωνικό της προσανατολισμό και οδεύει στην εμπορευματοποίηση.

– Οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον περιορισμό της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις εκλογές των σωματείων, το ηλεκτρονικό «μητρώο», την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σίγουρα τίποτε καλό δεν προμηνύει.

– Οι Νατοϊκές βάσεις εδραιώθηκαν για τα καλά στη χώρα μας και αναβαθμίζονται συνεχώς. Ιδιαίτερα όσο μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποτελούν πηγή σοβαρού κινδύνου για την ασφάλεια της χώρας μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,   

Αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, ώρα 11:00’ αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.), μαζί με συναδέλφους από τις Ένοπλες Δυνάμεις & τα Σώματα Ασφαλείας, θα καταθέσει λίγα λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης.

Όσοι μπορείτε, σας περιμένουμε στις 10:45’, στη γωνία των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, για να  μαζικοποιήσουμε την παρουσία μας στον χώρο της θυσίας.

 

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ

         Ο Γεν. Γραμματέας                                           Ο Πρόεδρος

                 Λάμπρος Γεωργακλής                                  Κωνσταντίνος Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ