Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Περί διαδηλώσεων…..

Τη μια μέρα κάποιοι κάλεσαν σε διαδήλωση, για στήριξη λέει στις διαπραγματεύσεις! Δεν μας είπανε όμως διαπραγματεύσεις για ποιο πράγμα; Για όσα έχουμε ήδη χάσει και για τα οποία δεν γίνεται κουβέντα; Για τα νέα -σε βάρος μας- μέτρα που περιλαμβάνονται στις 47 σελίδες που κατέθεσε η κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα; Διαδήλωση υπέρ των επιπλέον μέτρων που κατέθεσε το Σαββατοκύριακο; Διαδήλωση υπέρ της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, της αύξησης του ΦΠΑ, της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων, των ιδιωτικοποιήσεων; Διαδήλωση για ποιες διαπραγματεύσεις; ….

       Αν μπορούσαν να απαντηθούν τα ερωτήματα, τι καλά που θα ήτανε! Θα ήτανε καλά, γιατί αν μπορούσαν να απαντηθούν θα σήμαινε (και μόνο τότε) ότι τα ερωτήματα είναι λάθος και ότι η διαδήλωση γίνεται για να στηρίξει τον «εθνικό» διαπραγματευτή που καταθέτει μόνο θετικά για εμάς και τα παιδιά μας μέτρα …! Επίσης θα σήμαινε ότι τα «αρνιά» σε διαπραγματεύσεις με τους λύκους μπορούν να λύσουν σε όφελός τους τα προβλήματα. Και μία διευκρίνιση: τα ερωτήματα δεν έχουν στόχο να «χαϊδέψουν αυτιά» και μάλιστα δεξιά! Τα ερωτήματα απευθύνονται σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό η θεωρούν ότι ψήφισαν αριστερά.
Κάποιοι άλλοι πάλι, την επομένη της προηγούμενης, κάλεσαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαν όπλο θα έχουν λέει τη σφυρίχτρα. Την σφυρίχτρα την ακούσαμε και παλιότερα (2010- 2011). Ίσως ήτανε οι ίδιοι τότε που σφύριζαν για τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ. Τα επόμενα χρόνια βέβαια σφύριζαν αδιάφορα όταν το ένα χαράτσι έπεφτε μετά το άλλο, πλην όμως ήταν της ΝΔ και λοιπών! Πέντε χρόνια εντός ΕΕ: PSI, κούρεμα συντάξεων, περικοπές μέχρι εξαθλίωσης σε υγεία, άμυνα. Εντός της ΕΕ της ανεργίας των παιδιών μας, που τα έστειλε στους δρόμους της μετανάστευσης! Εντός της ΕΕ όπου τα υπόλοιπα παιδιά μας δουλεύουν είτε απλήρωτα ή πληρωμένα με μισθούς πείνας και ωράρια των προ-παππούδων τους από ήλιο σε ήλιο στην ΕΕ βεβαίως, βεβαίως! Μέσα στο ευρώ!
Κάποιοι καλούν σε διαδήλωση υπέρ αυτής της ΕΕ … έτσι όπως πιο παλιά με το σύνθημα «ψωμί ελιά» …. Όσοι καλούν στη συγκέντρωση ελπίζουν άραγε καλύτερες μέρες εντός αυτής της ΕΕ; Μήπως τους λέει τίποτα ότι η ΕΕ είναι αναγκασμένη να ανταγωνιστεί Κίνα & Ινδία για παράδειγμα;

      Υπάρχει όμως και η άλλη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί καιρό τώρα σαν συνέχεια άλλων παρόμοιων. Όχι σαν ντουφεκιά στο αέρα. Ένα κάλεσμα με υπογραφή και όχι ανυπόγραφο – “φλου” μέσω διαδικτύου. Με αιτήματα που αφορούν εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας, την ίδια μας τη ζωή και όχι ουτοπίες, συγχύσεις ή ψευδαισθήσεις. Γιατί, τι άλλο από όλα αυτά είναι όσα συνήθως λέγονται ότι «η ΕΕ είναι η Ευρώπη των λαών», «το κοινό μας σπίτι» και άλλα ανάλογα; Τι άλλο είναι αυτό που έχει καλλιεργηθεί περί ΕΕ με «ισότιμες σχέσεις» και «ΕΕ της διαβούλευσης»; Ή το άλλο για την «σύγκληση» των οικονομιών που μας έλεγαν αφήνοντας μας να πιστέψουμε την προς τα πάνω σύγκληση, για να δούμε τελικά ότι η σύγκληση θα γίνει προς τα κάτω εκεί ανατολικά με τα Βαλκάνια …

       Σε αντιδιαστολή προς τις προηγούμενες δείτε πως καλεί η ΣΕΑΑ για συμμετοχή στη συγκεκριμένη την τελευταία διαδήλωση:
«… «Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Μαζί όλοι οι Έλληνες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι, Ενωμένοι σ’ έναν κοινό αγώνα διεκδίκησης γι’ αυτά που μας στέρησαν, γι’ αυτά που μας αξίζουν, γι’ αυτά που ονειρευόμαστε για τις επόμενες γενιές. …». «Αγωνιζόμαστε και σας καλούμε όλους στους κοινούς κοινωνικούς αγώνες που θα ακολουθήσουν. Να συνεχίσουμε μαζί, Άτομα, Ενώσεις, Φορείς, Σύλλογοι, αυτόν τον δίκαιο αγώνα για να πάρουμε ξανά την ζωή στα χέρια μας …»

Συνάδελφε
σε καλούμε στο επόμενο ραντεβού διαμαρτυρίας που είναι την 23 Ιουνίου 2015, ώρα 18.00, στη συγκέντρωση συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα στα Προπύλαια και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.»

Καλούμαστε λοιπόν κι εμείς, οι απόστρατοι, να συντονίσουμε το βήμα μας στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους άλλους συνταξιούχους, γιατί τα προβλήματα μας είναι κοινά. Γιατί εκτός από απόστρατοι, είμαστε και συνταξιούχοι. Γιατί η ζωή όλων μας συνεχίζει να χειροτερεύει παντού.

19/6/2015

Ένα μέλος της ΣΕΑΑ

Αναδημοσίευση από το site της

ΣυντονιστικΗΣ ΕπιτροπΗΣ ΑγΩνα ΑποστρΑτων (Σ.Ε.Α.Α.)

www.sea-a.blogspot.com

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ