Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Αναγνώριση μάχιμου χρόνου για Πυροσβέστες και Αστυνομικούς

Αναγνωρίζονται άδειες άνευ αποδοχών για προσαύξηση στη σύνταξη ή θεμελίωση δικαιώματος

– Με ποιον τρόπο οι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν χρόνια
– Ευνοϊκές διατάξεις για να μπορέσουν να βγουν σε σύνταξη χιλιάδες υπάλληλοι
– Αυξάνεται από τα τρία στα πέντε χρόνια ο χρόνος διεκδίκησης αναδρομικών

   Τα πάνω – κάτω σε ό,τι αφορά στις συντάξεις φέρνει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σε διαβούλευση και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν ως και έξι έτη επιπλέον. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε άδεια άνευ αποδοχών έλαβαν από την υπηρεσία. Με το νέο νομοσχέδιο οι εργαζόμενοι μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι τα ποσά που αναλογούν στα ασφαλιστικά ταμεία και είτε να αυξήσουν με τον τρόπο αυτό το ποσό της σύνταξής τους είτε να θεμελιώσουν δικαίωμα.

   Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό δημόσιοι υπάλληλοι που είναι σε ηλικία 58 ή 59 ετών μπορούν αναγνωρίζοντας έτη να θεμελιώσουν δικαίωμα και να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη χωρίς να περιμένουν τα νέα όρια που θα θεσπιστούν με το νέο ασφαλιστικό που θα έρθει σε λίγο καιρό.

Για παράδειγμα, Δημόσιος Υπάλληλος, που συμπλήρωσε 25 έτη το 2010 και σήμερα έχει 30 έτη, σε ηλικία 58 ετών δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη αν δεν έχει συνολική υπηρεσία 35 ετών. Ο νόμος δεν του επέτρεπε μέχρι τώρα να συμπληρώσει τα 35 χρόνια αναγνωρίζοντας πλασματικά έτη. Με τις διατάξεις όμως που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε διάστημα που απουσίασε με άδεια άνευ αποδοχών από το Δημόσιο, ώστε να συμπληρώσει 35ετία και να αποχωρήσει με σύνταξη άμεσα!

Μπορούν να αναγνωριστούν άδειες για υπηρεσιακές ανάγκες, για σοβαρούς ιδιοτικούς λόγους, άδειες που δόθηκαν για επίσκεψη στο εξωτερικό λόγο εργασίας συζύγου, άδειες ανατροφής τέκνων κλπ.

Για όλα τα παραπάνω η αναγνώριση των συντάξιμων ετών γίνεται με την καταβολή από τον εργαζόμενο των ασφαλιστικών εισφορών.

Αναγνώριση μάχιμου χρόνου για Πυροσβέστες και Αστυνομικούς: Με τις νέες διατάξεις παρέχεται το δικαίωμα αναγνώρισης των εξαμήνων πτητικής ενέργειας ή ενέργειας αλεξιπτωτιστή ή υποβρύχιου καταστροφέα, αλλά και η συμπλήρωση καταδυτικών εξαμήνων σε στελέχη των Ε.Δ. της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Πλέον με το νέο νομοσχέδιο αυξάνεται και στο δημόσιο από τα 3 στα 5 έτη ο χρόνος διεκδίκησης αναδρομικών.  Με τον τρόπο αυτό οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά ποσά που επιδικάζονται υπέρ τους σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

 19 Ιουνίου, 2015, www.newsit.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ