Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ …Η ΕΑΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ…

27-10-2022, Ω/10:00′

Σήμερα εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού κατά του Νίκου Μπογιόπουλου

Σήμερα Πέμπτη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που επανακατέθεσε η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου,  αξιώνοντας την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για έξι μήνες.

Αφορμή για την αγωγή – πανομοιότυπη ήταν αυτή που απορρίφθηκε μετά από δίκη πέρυσι τον Οκτώβρη – στάθηκαν όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν σε άρθρο του τον Αύγουστο του 2020 σχετικά με τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε Γράμμο και Βίτσι.

 «Ο αντικομμουνισμός κάποιων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το διάταγμα του 1947 όταν το εμφυλιοπολεμικό κράτος βάφτιζε τον ΔΣΕ “ληστοσυμμορία” και επικήρυξε τους μαχητές του σαν “ληστές”.

Οι εκδηλώσεις μίσους που διοργανώνουν εναντίον των “κομμουνιστοσυμμοριτών” σε Γράμμο, Βίτσι, Φλώρινα, Μακρυγιάννη κ.λπ. προσδιορίζουν απολύτως και την …ευγένεια και τη …δημοκρατικότητα και τη …φιλαλήθειά τους.

Ότι η ΕΑΑΣ αποτελεί ΝΠΔΔ, άμεσα υπαγόμενο στο υπουργείο Άμυνας, είναι στοιχείο δηλωτικό πλευρών που συγκρότησαν το αστικό κράτος μετά τον εμφύλιο πόλεμο και αναπαράγονται με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Η αγωγή της ΕΑΑΣ στρέφεται τυπικά εναντίον μου, αλλά ουσιαστικά στρέφεται εναντίον όποιου δεν συναινεί στην παραχάραξη της Ιστορίας. Εναντίον όποιου αντιλαμβάνεται ότι ο αντικομμουνισμός δεν είναι “πολιτική θέση”, δεν αποτελεί “πολιτική αντιπαράθεση”, αλλά ποινικοποίηση όχι μόνο της δράσης, αλλά και της σκέψης για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Ο αντικομμουνισμός είναι μια αέναη απειλή κατά ατομικών, κοινωνικών, πολιτικών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Κατέγραψα, αποκάλυψα και έκρινα τα πεπραγμένα τους καταθέτοντας στοιχεία και τεκμήρια. Επομένως δεν θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον μου – και κατά συνέπεια ενάντια στην ελευθεροτυπία – παρά μόνο με ψέματα και συκοφαντίες. Ωστόσο δεν στρέφονται εναντίον μου λόγω μόνο της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας. Η “ηθική βλάβη” που επικαλούνται ότι υπέστησαν από τις αποκαλύψεις μου προκύπτει, κυρίως, λόγω της ιδιότητάς μου ως μέλους του ΚΚΕ. Δεν στρέφονται μόνο ενάντια στον δημοσιογράφο. Στρέφονται ενάντια στον κομμουνιστή δημοσιογράφο. Τους ευχαριστώ γι’ αυτό».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας, και απ’ αυτήν την άποψη η ευθύνη για την απαράδεκτη αγωγή βαραίνει και την κυβέρνηση. Γι’ αυτό, το ΚΚΕ με νέα Ερώτηση που κατέθεσε, έχει ζητήσει από τον υπουργό Άμυνας να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου.

Ανακοινώσεις καταδίκης της κατάπτυστης δήλωσης έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, ο Σύλλογος Εξορισθέντων – Φυλακισθέντων 1967 – 1974 (ΣΦΕΑ), κόμματα και φορείς, όπως και το 9ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Πηγή: imerodromos.gr

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΑΠΣ στην προηγούμενη πανομοιότυπη δίκη του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου, στην οποία αθωώθηκε, στήριξε το δημοσιογράφο αναρτώντας σχετικό δημοσίευμα, στηλιτεύοντας παράλληλα τη στάση της ΕΑΑΣ.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ