Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ “ΠΛΗΡΩΣΕ” ΑΚΡΙΒΑ ΤΗ “ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”

  1. 27-10-2022, Ω/09:00′

«Μια κλήση από έναν άγνωστο αριθμό εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο κινητό μου: “Καλημέρα σας κύριε Παυλόπουλε, είμαι η αδερφή του […], του φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο της Νομικής”.
Πάγωσα μόλις άκουσα για ποιο άτομο πρόκειται. Το παιδί αυτό, κατά το περασμένο εαρινό εξάμηνο, ήταν στο Τμήμα μου στο μάθημα του Γενικού Διοικητικού Δικαίου.
Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του: Υπόδειγμα αξιοπρέπειας, προσήνειας, μεθοδικότητας, συνέπειας. Παρέδωσε ένα αρτιότατο γραπτό, λαμβάνοντας “Άριστα 10” σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής.
Αυτός είναι ο φοιτητής μας, κύριοι: ένα παιδί που διψά για γνώση και μάθηση και γι’ αυτό δεν το έχει σε τίποτα να καθίσει ακόμα και στο πεζούλι του παραθύρου, για να παρακολουθήσει το μάθημα του, όταν δεν βρίσκει άλλον χώρο στην αίθουσα.
Είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δήθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχέονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εξωραΐσουν την ακηδία που καθημερινά βιώνουν οι φοιτητές.
Είναι, όμως και κάτι άλλο στα δικά μου μάτια…
Είναι ένας ήρωας! Ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό, όταν έδινε πανελλήνιες και πάρα ταύτα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του, για να περάσει στη Σχολή που πάντα ονειρευόταν και τώρα η μοίρα τού χτυπάει την πόρτα με μια ακόμα δοκιμασία…
Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται (…). Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης. Υποβλήθηκε σε αξονική εξέταση [διότι δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί ( ; ) μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο!], επίκεινται χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για το ήπαρ του.
Για τον αγώνα που δίνει, μια είναι η δέσμευση, που θέλω να φτάσει στα αυτιά του με τον τρόπο αυτόν και ξέρω ότι συνέχει όλους τους συμφοιτητές του: Στη δοκιμασία αυτή, για οποιοδήποτε θέμα (νομικό, φοιτητικό, υγείας) αντιμετωπίζεις, ΓΙΩΡΓΟ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!».

*Ο λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Τάσος Παυλόπουλος γράφει για τον 19χρονο φοιτητή που έπεσε από τον δεύτερο όροφο της Σχολής, επειδή δεν υπήρχαν θέσεις να παρακολουθήσει το μάθημα.

ΠΗΓΗ: LimnosReport.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ