Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

15-12-2019,Ω/14:45′

Πραγματοποιήθηκε το Πανελλαδικό συλλαλητήριο που είχαν προκηρύξει οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, το Σάββατο 14 Δεκέμβρη και ώρα 12.30’ στα Προπύλαια, παρά τη δυνατή βροχή και τα αντίξοα καιρικά φαινόμενα.

Με μαζική και μαχητική διαδήλωση πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία από την οδό Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα με συνθήματα «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και διάλυση», «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία».

Με το πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να προπορεύεται, συνταξιούχοι από την Αττική μέχρι την Κρήτη και τη Λήμνο, έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγώνα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων που στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης  που προωθεί “ολοταχώς” και η σημερινή κυβέρνηση.

Στο ύψος της Βουλής ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, χαιρέτισε τη  μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αγωνίζονται μαχητικά για να πάρουν πίσω ό,τι άδικα τους αφαιρέθηκε. Δεν μας πτοούν, είπε, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, η παρουσία μας σήμερα εδώ παρά την κακοκαιρία δείχνει την αποφασιστικότητά μας να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στα προωθούμενα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα. “Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!” ξεκαθάρισε ο Δ. Κουμπούρης, υπενθυμίζοντας ότι μπροστά και στα Χριστούγεννα οι συνταξιούχοι διεκδικούν την 13η σύνταξη, για την οποία έχουν δουλέψει με τον ιδρώτα τους.

Αμέσως μετά τη σύντομη ομιλία, οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν ζητήσει να πραγματοποιηθεί συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά τους.

Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, αφού δεν μπόρεσε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επικαλέσθηκε αδυναμία λόγω σοβαρών υποχρεώσεων, πραγματοποίησε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο τριών συναρμόδιων υπουργών, προκειμένου να πάρει απαντήσεις στα αιτήματά της και ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον πρωθυπουργό μετά τις γιορτές.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ