Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

15-12-2019,Ω/21:15′

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ-ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Την Παρασκευή, 13 Δεκέμβρη, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ., πραγματοποιήθηκε ιατρική ενημερωτική παρουσίαση, στην αίθουσα πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων της Ένωσης, με θέμα “Ρευματικές παθήσεις – Οστεοαρθρίτιδα”, με ομιλητή το Διευθυντή της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ., Αρχίατρο-ορθοπεδικό, Απόστολο Σταμάτη.

Ο καταξιωμένος γιατρός της υπηρεσίας μας, με την πολύχρονη ιατρική του εμπειρία και τον απλό του λόγο, έδωσε την ευκαιρία στο ακροατήριο να καταλάβει τα προβλήματα που προκύπτουν στο μυοσκελετικό σύστημα και στις αρθρώσεις, από διάφορες παθήσεις, εστιάζοντας, κυρίως , στην οστεοαρθρίτιδα που είναι η ασθένεια που (κυρίως) συμβιώνει με τους ηλικιωμένους.

Αφού ανέπτυξε τους λόγους που συντελούν στην εμφάνιση της νόσου, ανέφερε τα συμπτώματά της, επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονούν και ανέλυσε τους τρόπους αντιμετώπισής της. Στο τέλος της παρουσίασης, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και με τις απαντήσεις του έλυσε πολλές απορίες των παρευρισκομένων συναδέλφων.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην μετεγκατάσταση των ιατρείων του Πυροσβεστικού Σώματος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στη λειτουργία τους.

Όπως τόνισε, μετά από πολύχρονο και επίπονο αγώνα που έκανε, ο ίδιος και στον οποίο βρήκε αρωγούς (όπως την Π.Ε.Α.Π.Σ.) αλλά και πολλούς “εχθρούς”, επιτεύχθη ο στόχος του που ήταν η αναβάθμιση των προσφερομένων ιατρικών υπηρεσιών από την Υγειονομική Υπηρεσία του Σώματος προς όφελος τόσο των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων όσο και των οικογενειών τους. (Ανάλυση της νέας λειτουργίας της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ., γίνεται σε στήλη της έντυπης εφημερίδας μας).

Όπως συνηθίζεται η βραδυά έκλεισε με το καθιερωμένο τσιπουράκι (αυτή τη φορά με ιατρική έγκριση) και ανταλλαγή ευχών για τις επερχόμενες γιορτές.

Η επόμενη Ιατρική ενημερωτική παρουσίαση της Π.Ε.Α.Π.Σ., θα πραγματοποιηθεί το επόμενο τρίμηνο, στον φιλόξενο χώρο της Ένωσης (Πατησίων 5- Ομόνοια) και θα έχει ως θέμα τις παθήσεις του προστάτη. Ομιλήτρια θα είναι η ακτινολόγος κ. Χαρίκλεια Αθανασίου, μία ακόμη καταξιωμένη και άρτια ενημερωμένη γιατρός της Υγειονομικής μας Υπηρεσίας.

Τα μέλη της Ένωσης θα ενημερωθούν έγκαιρα μέσα από την ιστοσελίδα www.peaps.gr και με προσωπικά μηνύματα, στο κινητό τους!

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ