Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 Την Πέμπτη 19 Ιούνη και ώρα 6.00 μ.μ., η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος συμμετείχε, όπως σας είχαμε έγκαιρα ενημερώσει, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το Ασφαλιστικό από εργατικά συνδικάτα και συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, που συμμετείχαν πανελλαδικά. Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν τόσο η συγκέντρωση στα Προπύλαια όσο και η πορεία στη Βουλή που ακολούθησε, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματα του συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, συνταξιούχοι από 40 πόλεις όλης της χώρας (Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά, Εύβοια, Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία) ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα και συναντήθηκαν με χιλιάδες συναδέλφους τους από την Αττική, συγκροτώντας μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων μια διαδήλωση τριπλάσια σε μέγεθος συγκριτικά με το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο τον Απρίλη του 2013.
Τα συνθήματα των διαδηλωτών «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας – Μπορούμε να τους σταματήσουμε», διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσης στις συντάξεις και το ασφαλιστικό.
«Από την εκδήλωση πήραν απάντηση όλοι αυτοί που σπέρνουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση επικαλούμενοι δήθεν αδράνεια του κινήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων και ότι “τίποτα δεν γίνεται…”. Η συγκέντρωση έδειξε ότι κάτι γίνεται και για την ανασύνταξη του κινήματος, απαραίτητη για παραπέρα επιτυχία του», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Ομοσπονδίες και καλούν τα μέλη τους σε αγωνιστική ετοιμότητα «γιατί σύντομα θα κληθούμε όλοι σε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Αιτία “πολέμου” οι περικοπές των συντάξεων και η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας».
Κεντρικός ομιλητής στα Προπύλαια ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Χαιρέτησαν , επίσης, ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ο Παναγιώτης Βαβουγιός εκ μέρους των συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και ο Σάββας Θεοδωρής από την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο συλλαλητήριο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Ευαγγελία Αλεξάκη από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία της αλληλεγγύης, στον πολύμηνο αγώνα τους για το δικαίωμα στην δουλειά.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε και ο Κιμ Μπόιξ, ΓΓ της Διεθνούς Ένωσης Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων που σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το δικαίωμα στις δημόσιες συντάξεις το έχουμε πετύχει μετά από δεκαετίες σκληρών, ταξικών, συνδικαλιστικών αγώνων και τώρα θέλουν να το αναστείλουν, ώστε να περάσουμε στις ιδιωτικές συντάξεις».
Τους συγκεντρωμένους, χαιρέτησε και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και τόνισε: «Ο αγώνας των συνταξιούχων είναι αγώνας όλων μας. Αποτελεί casus belli, αιτία πολέμου, η οποιαδήποτε κυβερνητική ενέργεια από δω και πέρα που πλήττει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων»
«Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους ώστε να μην επιτρέψουμε κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, οποιαδήποτε παραπέρα μείωση των κύριων συντάξεων. Απαιτείται εδώ και τώρα να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα»
Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία προς στην Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων εισήλθε στο Κοινοβούλιο και επέδωσε ψήφισμα στους βουλευτές.
Παρακάτω παρατίθεται ο σύντομος χαιρετισμός – ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος στο συλλαλητήριο των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ 19-6-2014

    Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει την καθολική αντίθεσή της και καταγγέλλει τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. με την κατάργηση κοινωνικών πόρων που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.
Μετά, λοιπόν, τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, με τις απανωτές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές, μετά από τη διατύπωση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών που θα κατακρημνίσουν τα οικονομικά του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, μετά και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014, οι συντάξεις μας, που χρόνια πληρώναμε για αυτές, βαδίζουν να φτάσουν στο επίπεδο προνοιακών επιδομάτων, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου και φτωχοποιούν πλατειά στρώματα του λαού εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος βαδίζοντας στο δρόμο του αγώνα με όλες τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίων Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, καλεί τα σωματεία των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού να συστρατευτούν μαζί με όλο το λαϊκό κίνημα των εργαζομένων και των απόμαχων της δουλειάς για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους αλλά στην πραγματικότητα για την κερδοφορία του κεφαλαίου και για την υποταγή, φτώχεια και εξαθλίωση των παραγωγών αυτού, των εργαζομένων.

  • ΕΜΠΡΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
  • ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΗΣ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ