Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Παναττική – πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στη Βουλή στις 19 Ιούνη

12-06-2018, Ω/13:12΄

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καλεί τα μέλη της  να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην παναττική – πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης  και πορεία στη Βουλή  την Τρίτη 19 Ιούνη 2018 και ώρα 10 π.μ. Η συγκέντρωση και πορεία διοργανώνεται από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην κοινή πάλη των εργαζομένων και συνταξιούχων ενάντια στις πολιτικές που κατεδαφίζουν κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υγεία, πρόνοια, μισθούς, συντάξεις και δημιουργεί πένητες, ανακύκλωση της φτώχειας, ανεργία για τα παιδιά και εγγόνια μας, συμμετοχή ή εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους και αποστολές εκτός συνόρων που αιματοκυλούν λαούς και δημιουργούν νέα δεινά, επικίνδυνες καταστάσεις και γενίκευση του πολέμου στη γειτονιά μας. Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε και σίγουρα δεν έχουμε καμιά ιδιαιτερότητα ως απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας και Ε.Δ απέναντι στο υπόλοιπο λαϊκό κίνημα εργαζομένων και συνταξιούχων που διεκδικεί τα ίδια  δικαιώματα που του αφαιρέθηκαν από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Κάθε είδους δικαστική διευθέτηση των απωλειών μας μόνο επικουρικό ρόλο μπορεί να έχει. Η μοναδική αναμονή σε τέτοιες λύσεις, με δεδομένη τη μη εφαρμογή πλειάδας Αποφάσεων του ΣτΕ, του Ε.Σ και δικαστικών αποφάσεων από την Κυβέρνηση με τελευταία τη συνέχιση, μη κατάργηση και αναδρομική καταβολή των εισφορών της Ε.Α.Σ., μόνο παραπλάνηση μπορεί να προσφέρει. Ο μοναδικός δρόμος για την αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων, είναι ο δρόμος του αγώνα!!!

H ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (Σ.Ε.Α) αναφέρει:

«Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Ο μαραθώνιος αγωνιστικός μας δρόμος συνεχίζεται και εντείνεται με δεκάδες μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Συνεχίζουμε αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα. Στην Αθήνα πραγματοποιούμε νέα παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, ημέρα Τρίτη 19 Ιούνη 2018 και ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η ΣΕΑ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που σταθερά και αγωνιστικά δίνουν αυτήν τη μάχη και καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό.

Να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/2016. Να είμαστε και την καλοκαιρινή περίοδο σε αγωνιστική επιφυλακή. Να απαντήσουμε στη θανατηφόρα προπαγάνδα τους.

Με όπλο τον αγώνα μας, να μην τους αφήσουμε, μπορούμε.

Πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή μας στις δράσεις, στις συγκεντρώσεις, στον αγώνα.

Οι συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας γίνονται προνοιακά βοηθήματα.

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του “δεν γίνεται τίποτα” και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα».

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ