Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

    Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν ενεργά στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίων Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ στις 19 Ιούνη, στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου.
Η νέα επίθεση της κυβέρνησης στην ασφάλιση αποβλέπει στη σταδιακή κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και στη μετατροπή των κύριων συντάξεων σε επίπεδο προνοιακού επιδόματος.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ , στις 19 Ιούνη στα Προπύλαια, στις 6 μ.μ., ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων:
«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους και καταγγέλλουν τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.
Έτσι λοιπόν μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις επικουρικές (και βέβαια και στις κύριες), μετά από τη διατύπωση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που μερικοί πανηγυρίζουν ότι έτσι θα αυξηθούν τα οικονομικά του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, μετά και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014, γίνεται φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμισθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συντάξεις μας να γίνουν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου), προνοιακά επιδόματα φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, όλων των Ταμείων, να συνταχθούν στον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους, που όμως είναι προαποφασισμένες πριν από μια 20ετία!
Για όλα αυτά καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιούχων στην Αθήνα και στα Προπύλαια στις 19 Ιούνη στις 6:00 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ