Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

      Η κυβέρνηση αθετώντας όλες τις υποσχέσεις της και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ” το κράτος δικαίου” αποτελεί φραστική και μόνο πομφόλυγα, δεν εφαρμόζει, ως όφειλε αμέσως, την ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για τη μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αντίθετα παρουσιάζει παρασκηνιακά διάφορα σενάρια, τα οποία είναι ευθέως αντίθετα με την απόφαση του ΣτΕ για την άρση των μισθολογικών αδικιών που επιβλήθηκαν με τον Ν. 4093/2012.
Ο οδοστρωτήρας, όμως, της κοινωνικής κατεδάφισης που οδηγεί η κυβέρνηση με το “πολυνομοσχέδιο” δίνει τη «χαριστική βολή» στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. μετά το «κούρεμα» των ομολόγων του, ενσωματώνοντας τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) καταφέρνοντας εκ νέου τσεκουριά στις χορηγούμενες επικουρικές συντάξεις με νέες σημαντικές μειώσεις.Με τις προσθήκες –  ημίμετρα που ακολούθησαν δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ΤΕΑΠΑΣΑ , με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι νέοι συνάδελφοι στην ιδιωτική ασφάλιση η οποία δεν είναι απαραίτητα συμφερότερη και αποδοτικότερη, εξαφανίζει την “κρατική προστασία” και αφήνει στο έλεος των κερδοσκοπικών ορέξεων την επικουρική ασφάλιση  ( βλ. ΑΣΠΙΣ)

       Με τον ίδιο νόμο προβλέπεται και η εφαρμογή των διατάξεων της Παρ. 2 του Άρθρου 18 του Ν. 4242/2014 καθώς και της υπουργικής απόφασης Φ. 80000/193/26/12-02-2014 (μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του εφάπαξ) για τους κλάδους πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της χορηγούμενης εφάπαξ παροχής.

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΤΕΙ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. 

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!!! 

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Π.Ε.Α.Π.Σ), σας καλεί να συμμετάσχετε στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν πέντε πανελλήνιες Ενώσεις και Ομοσπονδίες Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΘΗΝΑ την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή) Σταδίου 10, για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δυναμική απάντηση στις βάρβαρες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για την περαιτέρω φτωχοποίηση των εργαζομένων και συνταξιούχων που σηκώνουν το βάρος της ανάταξης της κεφαλαιακής ανάπτυξης της χώρας μας.

   Για την ΠΕΑΠΣ
Ο Πρόεδρος
Διονύσιος Βορίσης
Αντιστράτηγος ΠΣ ε.α
 
  Κοινή Ανακοίνωση εν ενεργεία συναδέλφων αστυνομικών,                                           πυροσβεστών και λιμενικών
     (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ)

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 201/1/32
                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ουδεμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε. έχει επιδείξει μέχρι σήμερα.
  Παράλληλα, στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία που τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων.
  Ως εκ τούτου ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Γι αυτό και τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αποφάσισαν την πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την προσεχή Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
  Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι για την μαζική και δυναμική συμμετοχή τους.
  Επιπλέον καλούνται και όλοι οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και οι συνταξιούχοι, να δώσουν και από την πλευρά τους το δυναμικό παρών.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των καταστροφικών διατάξεων του άρθρου 221.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
                  

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ