Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΗΜΕΡΟ

05-06-2024, Ω/22:00΄

Οι Έλληνες πρώτοι στην Ευρώπη σε ώρες εργασίας, λιγότερες απολαβές και με εξαήμερο από 1η Ιουλίου – Έκπληκτη ως και η γερμανική Handelsblatt

ergazomenoi-new

Οι πιο δουλευταράδες της Ευρώπης με τις πιο μικρές αμοιβές αποδεικνύονται  οι Έλληνες σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat… παρά ταύτα η Κυβέρνηση τους φοράει καπέλο και την εξαήμερη εργασία !!!

Όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας την ώρα που στην Ευρώπη συζητάνε την τετραήμερη εργασία με τις ίδιες απολαβές!!!

Μάλιστα στο θέμα αυτό έκανε ειδική αναφορά η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt.

Επισημαίνει  ακόμη οτι «η έλλειψη ειδικευμένων εργαζόμενων στην Ελλάδα είναι μία από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κρίσης δημοσίου χρέους της δεκαετίας του 2010. Κατά τη διάρκεια της ύφεσης το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 28%. Περίπου 600.000 κυρίως νέοι και μορφωμένοι Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα, θεωρώντας πως δεν υπάρχει κανένα επαγγελματικό μέλλον στην πατρίδα τους – με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει έτσι τα καλύτερα μυαλά. Από την εποχή της κρίσης έχει μείνει και το στερεότυπο των “τεμπέληδων Ελλήνων” που καλλιεργήθηκε ιδίως από τα γερμανικά ταμπλόιντ μέσα – και το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Οι πολλές ώρες εργασίας ωστόσο «δεν φέρνουν πολλά έσοδα στους εργαζομένους. Ο μέσος μεικτός μισθός στην Ελλάδα πέρυσι ήταν 1.251 ευρώ. Το 31% των απασχολούμενων έβγαζε ακόμη και λιγότερα από 800 ευρώ μεικτά. Το χαμηλό μέσο εισόδημα αποτελεί μία ακόμη επίπτωση της κρίσης».

topontiki.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ