Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΛΗΓΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

05-06-2024, Ω/23:20′

Λαμία: Ληγμένες πρώτες ύλες στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στη δηλητηρίαση των μαθητών

Κάμερες κατέγραψαν υπάλληλο της εταιρείας στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος του κτιρίου.

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα τα οποία παρασκευάστηκαν από την εταιρεία «Γιαννίτσης». Η Πυροσβεστική μιλά πλέον με βεβαιότητα για εμπρησμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», από τις εν εξελίξει έρευνες της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια αυτοψίας, στον χώρο του εργοστασίου στη Λαμία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι πρώτες ύλες είχαν λήξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Επίσης, κλήθηκε για ανάκριση υπάλληλος του εργοστασίου, ο οποίος εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κτιρίων να βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, από την οποία διασώθηκε μόνο ο χώρος παρασκευής των γευμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην κατάθεσή του ο υπάλληλος «κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στον χώρο». Επίσης, έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο επιστάτης και αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι με βάσει τις νεότερες πληροφορίες, από τις τρεις κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου έχουν εντοπιστεί οι δύο, που πάντως έχουν υποστεί βλάβες από τη φωτιά, χωρίς να διευκρινίζεται αν έχει καταστροφή το καταγεγραμμένο υλικό. Η τρίτη κάμερα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Η εταιρεία πάντως, με αφορμή τις πληροφορίες περί εμπρησμού, μάλιστα λίγες ημέρες αφότου είχε υποβάλει αίτημα στην ασφαλιστική της εταιρεία για αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς, έχει απειλήσει με μηνύσεις εις βάρος  «συκοφαντών».

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία έκανε λόγο για «άθλια εκστρατεία αλλοίωσης», επισημαίνοντας ότι «η αλήθεια θα λάμψει και θα μας δικαιώσει περίτρανα».

efsyn.gr

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ