Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

20-02-2021, Ω/23:30′

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος θεωρεί πως η διαρκώς επεκτεινόμενη (χρονικά) καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν πρέπει να μας κρατήσει μακριά και να μας αποξενώσει από  τις βασικές πολιτιστικές μας ανάγκες.Το θέατρο, σαν ζωντανός οργανισμός παραγωγής και διάδοσης πολιτισμικών αξιών, θα πρέπει να εξακολουθήσει να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, με κάθε τρόπο.
Οι παλιότεροι από εμάς, προλάβαμε το θέατρο στο ραδιόφωνο και στα μετέπειτα χρόνια, απολαύσαμε το “θέατρο της Δευτέρας”, στην κρατική τηλεόραση. Σήμερα που η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητες διαδικτύου, μία νέα μορφή θεάτρου έρχεται να μας ψυχαγωγήσει και γιατί όχι, να μας προβληματίσει θετικά: Το θέατρο, μέσω διαδικτύου.
Μετά από σχετική έρευνα και τις ανάλογες επαφές, η Π.Ε.Α.Π.Σ. προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη και τους φίλους της να παρακολουθήσουν σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, από το σπίτι, με τη μέθοδο του live streaming (σε πραγματικό χρόνο) και με πολύ οικονομικό τρόπο.
Κάνουμε την αρχή με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το έργο “Γυάλινος Κόσμος”, με τιμή ηλεκτρονικού εισιτηρίου 8 ευρώ.
Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!
Εθνικό Θέατρο
Αγαπητές/οί φίλες/οι,
σας ευχόμαστε μια υπέροχη και δημιουργική νέα Χρονιά. Σας προωθούμε την ενημέρωση για την απευθείας μετάδοση της παράστασης “Ο Γυάλινος Κόσμος” του Τενεσί Ουίλιαμς από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 20:30.


Ο Γυάλινος Κόσμος”του Τενεσί Ουίλιαμς

Η δεύτερη φετινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» είναι το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, Ο Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

The_glass_menagerie1.jpg

Υπόθεση

Ο Τομ Ουίνγκφιλντ, μέσα από τις αναμνήσεις του, παρουσιάζει στη σκηνή επεισόδια της οικογενειακής ζωής του στο μικρό διαμέρισμα του Σαίντ Λούις της Ύφεσης. Η πληκτική δουλειά στην αποθήκη υποδηματοποιίας συνθλίβει τα μελλοντικά του όνειρα για μια ζωή αφιερωμένη στην ποιητική δημιουργία. Στον αντίποδα, η αδελφή του Λόρα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από παλιούς δίσκους και γυάλινες μορφές ζώων. Η μητέρα τους Αμάντα, πρώην καλλονή του Νότου, τρέφει για τα παιδιά της μεγάλες προσδοκίες και φαντασιώνεται ένα λαμπρό μέλλον για τον Τομ και τη Λόρα.

Οι οικογενειακές εντάσεις στο μικρό διαμέρισμα του Σαιντ Λούις εκτυλίσσονται πάντα κάτω από άγρυπνο βλέμμα της κυριαρχικής Αμάντας. Η επίσκεψη του Τζίμ, συναδέλφου του Τομ, θα ταράξει τις οικογενειακές ισορροπίες και θα αλλάξει τον ρου της ζωής των Ουίνγκφιλντ.

The_glass_menagerie2.jpg

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Ένα χρόνο σχεδόν τώρα, η ζωή μας έδειξε πόσο εύκολα μπορούν να ανατραπούν όλα.
Να ραγίσουν, ακόμα και να σπάσουν – σαν να είναι φτιαγμένα από γυαλί.
Πώς ανεβάζεις λοιπόν αυτό το τεράστιο έργο μέσα στη δίνη των γεγονότων που μαστίζουν όλο τον πλανήτη;
Πώς φτιάχνεις μια παράσταση φορώντας μάσκες στην πρόβα, και σε ενάμιση μέτρο απόσταση;
Πώς φτιάχνεις μια σκηνή χορού στην οποία δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν κοντά οι ηθοποιοί;
Πώς κάνεις το αντίστοιχο με μια σκηνή ενός φιλιού;
Οι ήρωες του έργου όμως, αυτό δεν προσπαθούν και εκείνοι; Να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον· κυριολεκτικά και μεταφορικά. Να έρθουν απεγνωσμένα κοντά. Μήπως τελικά η ίδια 
δυσκολία της συνθήκης είναι ταυτόχρονα και η απάντηση στα τόσα ερωτήματα; Μήπως ο καθένας μας δεν ζει πια κλεισμένος στον δικό του «γυάλινο» κόσμο, όπως ακριβώς και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας; Δεν θα πω πολλά. Ελπίζω όσα θέλω να πω να βγουν από την παράσταση. Θα ήθελα μόνο να σημειώσω το εξής: Είμαι σίγουρος ότι κάθε θεατής θα βρει έστω μια στιγμή του έργου, που θα του θυμίσει έστω μια στιγμή απ τη δική του ζωή.

Γιώργος Νανούρης

Ταυτότητα παράστασης: 

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας  – Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη – Κοστούμια: Deux Hommes

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου – Βοηθός ενδυματολόγων: Δέσποινα Ιγνάτογλου

Διανομή (αλφαβητικά):

Άννα Μάσχα: η μητέρα Αμάντα Ουίνγκφιλντ

Κωνσταντίνος Μπιμπής: ο γιος Τομ Ουίνγκφιλντ

Λένα Παπαληγούρα: η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλντ

Αναστάσης Ροϊλός: ο επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr  με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης).

Τιμή εισιτηρίου: 8€ . Ώρα έναρξης: 20:30΄

Φωτογράφος παράστασης: ΜαριλέναΒαϊνανίδου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση 
Ομάδα Πωλήσεων ΅Εθνικού Θεάτρου

Τομέας Επικοινωνίας – Υπεύθυνη Γραφείου Ομαδικών Πωλήσεων
Χαρά Δήμα
2107001468
Η συλλογή των στοιχείων για τα οποία έχετε ήδη δηλώσει ρητά και εγγράφως την συναίνεση σας , που διεξάγεται από το Εθνικό Θέατρο αφορά νόμιμο σκοπό του Εθνικού Θεάτρου  (την ενημέρωση για τις θεατρικές μας παραστάσεις, ομαδικές κρατήσεις- αγορές εισιτηρίων, τις δράσεις και θεατρικά εργαστήρια μας) τα στοιχεία ,δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο, είναι  κατάλληλα ,συναφή και όχι υπερβολικά για τους σκοπούς  που συλλέγονται,είναι ακριβή επιτρέπεται δε ο προσδιορισμός της ταυτότητας σας  -ως υποκείμενο  των δεδομένων  -για χρονικό διάστημα  όχι μεγαλύτερο από αυτό που είναι αναγκαίο για τη επίτευξη των παραπάνω σκοπών του Εθνικού Θεάτρου , η δε επεξεργασία τους γίνεται  κατά τρόπο που  εγγυάται την ασφάλεια σας.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ