Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΥ

   Μετά την υποχρηματοδότηση της υγείας, την περικοπή κατά 40-50% στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων – ΚΥ (σε σχέση με το 2008- 2009), τη συγχώνευση και τις καταργήσεις δεκάδων νοσοκομειακών μονάδων – κλινικών – τμημάτων μέσω των νέων Οργανισμών, τις ελλείψεις προσωπικού, την εργασιακή εξόντωση και μισθολογική εξαθλίωσή του, τα προβλήματα στην προμήθεια υλικών και φαρμάκων τα ανεπαρκή κονδύλια εφημεριών – υπερωριών, τις περικοπές στις εξετάσεις, στα παραϊατρικά προϊόντα, αναλώσιμα και βοηθήματα, την δοκιμασία της ψυχικής υγείας με τα προβλήματα στη λειτουργία των θεραπευτικών προγραμμάτων, τα ράντζα στις ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων, το χαράτσι των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγογράφηση, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης εξήγγειλε και χαράτσι 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Έτσι λοιπόν, νέα οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους φέρνει η λειτουργία του νέου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, καθώς η επίσκεψη στις μονάδες υγείας, δεν θα είναι πλέον δωρεάν αλλά από τις 20 Μαρτίου θα κοστίζει 5 ευρώ.
Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ότι το «ευτελές» 5ευρω θα καλύπτει την εξέταση των ανασφάλιστων, φανερώνει την επιδίωξη της κυβέρνησης, για μια ακόμη φορά, να μεταθέσει τα οικονομικά βάρη και την υποχρέωση του Κράτους για παροχή σε όλους υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στην τσέπη των ασφαλισμένων που έχουν ήδη πληρώσει για τις υπηρεσίες αυτές, μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία τους.
– Όχι πια και άλλη υποβάθμιση που οδηγεί μαθηματικά την κατάργηση της δημόσιας υγείας.
– Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή της πρέπει να είναι καθολικό δικαίωμα και υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης καθόσον οι εργαζόμενοι έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
– Η αλληλεγγύη του Κράτους για τους άνεργους και τους ανασφάλιστους να εκφραστεί μέσα από κυβερνητικές πρωτοβουλίες στήριξής τους αφού σε ένα μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει οδηγήσει τους συμπολίτες μας σε αυτή την τραγική κατάσταση και όχι να μεταθέτεται το κόστος στις πλάτες των εργαζόμενων και συνταξιούχων.
– Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν μπορεί να αποδεχθεί και αυτή τη ληστεία. Θα συμπορευτεί πλάι – πλάι με τις υπόλοιπες συνταξιουχικές ενώσεις, τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζόμενων για να μην περάσει το αντιλαϊκό αυτό μέτρο.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ