Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ…

25-05-2024, Ω/08:50′

ΑΜΑ Ο ΘΕΟΣ “ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ”, ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΕΙ…

Βραδινές θείες λειτουργίες για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Σε ποιες εκκλησίες θα τελεστούν οι λειτουργίες

Αγρυπνία προσευχής για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων και των φοιτητών θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή, 24 Μαϊου 2024, στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η νυχτερινή λατρευτική σύναξη, η οποία θα λάβει χώρα από τις 21.00 μ.μ. έως 12.15 π.μ., τελείται υπό την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου προκειμένου να ενισχυθούν οι μαθητές και μαθήτριες, που διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, στις σχολικές εξετάσεις αλλά και οι φοιτητές και φοιτήτριες, που διαγωνίζονται στην εξεταστική του Ιουνίου.

Την αγρυπνία πρόκειται να τελέσει ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώ θα συλλειτουργήσουν Ιερείς από ενορίες της Αθήνας.

Η αγρυπνία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην ευθύνη της οποίας ανήκει η λειτουργία του Αρχοντικού της Αγίας Φιλοθέης.

Βραδινές θείες λειτουργίες και στην Αλεξανδρούπολη

Στο μεταξύ και φέτος θα τελεστούν βραδινές θείες λειτουργίες για τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για ακόμη μία χρονιά η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης «συμμεριζόμενη την αγωνία, το άγχος και τους κόπους των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά λειτουργία θα τελεστεί τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 από τις 8:00-9:30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Στη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος στο τέλος θα δωρίσει σε κάθε παιδί από ένα στιλό με ευχές για δύναμη και φώτιση και για καλή επιτυχία στις εξετάσεις.
Παράλληλα, θα τελεσθούν την ίδια ώρα βραδινές Θείες Λειτουργίες για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων και:
• Στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου στις Φέρες για τους υποψηφίους των Φερών και των γύρω περιοχών
• Στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Τυχερό για τους υποψηφίους του Τυχερού και των γύρω περιοχών.
• Στον Ι.Ν. Παναγίας Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη για τους υποψηφίους του νησιού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στους ανωτέρω ναούς κάθε παιδί θα λάβει από ένα στυλό με ευχές για δύναμη και φώτιση και για καλή επιτυχία στις εξετάσεις.
filoitexnisfilosofias.com

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ