Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΜΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

syntaxioyxoi-03-11-16_0Με μια μαζική και μαχητική παναττική συγκέντρωση, χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα   ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) μαζί με την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.

syntaxioyxoi-03-11-23%ce%b2

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις κατήγγειλαν τις συνεχιζόμενες μειώσεις των συντάξεων και χαρακτήρισαν τις επιστολές που έστειλε ο υπουργός Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης στους συνταξιούχους ως ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής.

%cf%88

Στη συνέχεια με μαζική μαχητική πορεία οι συνταξιούχοι πορεύτηκαν προς τη Βουλή με ενδιάμεσο σταθμό το υπουργείο Εργασίας, όπου επέστρεψαν την επαίσχυντη επιστολή της κυβέρνησης, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα για τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεών τους. Μάλιστα συμβολικά έκαψαν τις επιστολές που τους απέστειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος τις οποίες χαρακτήρισαν ως προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δώσαμε σήμερα ένα μεγάλο «παρών». Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και οργάνωση της δράσης. Όσοι κάθονται στον καναπέ δεν προσφέρουν ούτε στον εαυτό τους, ούτε στις οικογένειές τους. Ο αγώνας είναι εδώ, συνεχίζουμε, θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους.

syntaxioyxoi-03-11-13%ce%b1

 

Έξω από τη Βουλή ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση χιλιάδων συνταξιούχων ενάντια στις μειώσεις των συντάξεών τους. Τα συνθήματα των συνταξιούχων που κυριάρχησαν ήταν: «Τα ελλείμματα σε όλα τα Ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

dscn5402

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών οργανώσεων (Σ.Ε.Α) σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους που δώσανε για μια ακόμη φορά το μαχητικό τους παρών στη σημερινή συγκέντρωση. Με τεράστια μαζικότητα – μαχητικότητα και πείσμα, αναφέρει, πραγματοποιήθηκε η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας όπου οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων, έκαψαν συμβολικά τις επιστολές του Υπουργού και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ανατροπή της αντισυνταξιουχικής – αντιλαϊκής πολιτικής, για επαναφορά των συντάξεων μέχρι τα πριν την κρίση επίπεδα.

Στην συνέχεια η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα.

Η ΣΕΑ κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να δώσουν μαζί με τους εργαζόμενους την μάχη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας και της εργατικής τάξης.

dscn5381

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ