Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ.

14-02-2023, Ω/16:00′

Μία πολύ όμορφη κοινωνική και συνάμα ψυχαγωγική εκδήλωση πραγματοποίησε η Ένωσή μας, την Παρασκευή το βράδυ, 10 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Καραϊσκάκη), για τα μέλη της, μαζί με τις οικογένειές τους και τους φίλους της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Από νωρίς το απόγευμα, όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες πολυπληθείς παρέες, δόθηκε το αίσιο μήνυμα πως η διπλή γιορτή της Κοπής Πίτας και της Χοροεσπερίδας, θα στέφονταν από απόλυτη επιτυχία.

Κι όταν οι προσελεύσεις ολοκληρώνονταν με την από κοινού άφιξη των δύο Αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος, του νυν Γιώργου Πουρναρά και του απερχόμενου Αλέξη Ράπανου, τότε όλοι κατανόησαν τους δεσμούς συναδελφικότητας και αλληλοστήριξης που διαπνέουν την πυροσβεστική μας οικογένεια και τους οποίους πιστά υπηρετεί η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, εδώ και 62 χρόνια, κάτι που και οι ίδιοι τόνισαν, με ιδιαίτερη έμφαση, στον χαιρετισμό τους.

Το τελετουργικό της εκδήλωσης ξεκίνησε με την Κοπή της Πίτας την οποία τιμητικά κλήθηκε και πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ., Δημήτρης Βλάχος.

Ακολούθησε η επίδοση τιμητικών πλακετών και διπλωμάτων στον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, Γεώργιο Πουρναρά, στον Επίτιμο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, Αλέξιο Ράπανο και στον Επίτιμο Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, Χρήστο Μητροπέτρο για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην έκδοση του βιβλίου: “1961-2021: Εξήντα χρόνια Π.Ε.Α.Π.Σ.- το χρονικό μιάς προσπάθειας”. Ένα βιβλίο που παρελήφθη από το τυπογραφείο, την ίδια μέρα και πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης είναι να διατεθεί ΔΩΡΕΑΝ, σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της χώρας, για να διδαχθούν οι νεώτεροι συνάδελφοι την ιστορία των υπηρεσιακών τους προπατόρων, καθώς και σε όλα τα μέλη της Π.Ε.Α.Π.Σ. (που ξεπερνούν τις 2.500) για να ξαναζήσουν, μέσα από τις σελίδες του, κάποιες από τις προσωπικές τους υπηρεσιακές και συνταξιουχικές στιγμές.

Τυχεροί της βραδυάς ήταν όλοι όσοι κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα του “Χαλκιάς Palace” οι οποίοι, κατά την αποχώρησή τους, παρέλαβαν, ως δώρο, το βιβλίο, πολλοί δε με τη χειρόγραφη αφιέρωση του συγγραφέα και επικεφαλής της “Στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού” του συλλόγου μας, Χρήστου Μητροπέτρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το ψυχαγωγικό  πρόγραμμα της μουσικής μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου μαέστρου της, Δημήτρη Κουνδουράκη, παρασύροντας στην πίστα συναδέλφους και φίλους με ιδιαίτερες χορευτικές ικανότητες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων:

Ο Αρχηγός Π.Σ., Γιώργος Πουρναράς, ο επίτιμος Αρχηγός, Αλέξης Ράπανος, οι Επίτιμοι Υπαρχηγοί, Χρήστος Μητροπέτρος και Νικόλαος Κοτσιώρης ο Νομικός Σύμβουλος Π.Ε.Α.ΠΣ., Αντιστράτηγος ε.α., Τάσος Σωτήρχος, ο Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Βασιλάκης, Προϊστάμενος Δ/νσης Ασφάλισης-Παραχών ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., ως εκπρόσωπος του Προέδρου Ευάγγελου ΜΑΝΩΛΗ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α., Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Αντώνης Κούκουζας, ο Διοικητής & Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου  Πολιτικών Υπαλλήλων, Επαμεινώνδας Ατσαβές και πολυμελείς αντιπροσωπείες από την Πρωτοβουλία Αποστράτων, την Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, την Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών και την  Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Για επίλογο επιλέξαμε το έγγραφο σχόλιο του πρώην Προέδρου της Ένωσης, Δημήτρη Βλάχου:

“Στις  10-2-2023 το απόγευμα, στην αίθουσα  ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ στην πλατεία Καραϊσκάκη, συγκετρωθήκαμε οι απόστρατοι της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), για το κόψιμο της Πρωτοχρονιατικης πίτας για το 2023. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο απερχόμενος Αρχηγός κ.Αλέξης Ράπανος καθώς και ο νέος αρχηγός κ.Γεώργιος Πουρναράς”.

Η Ένωση απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον αποστρατευθέντα Αρχηγό για την προσφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο νέο αρχηγό, για μια επιτυχή θητεία στα νέα του καθήκοντα. Συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής πλακέτας στον επίτιμο Υπαρχηγό του Π.Σ, Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Μητροπέτρο, για την ανιδιοτελή του προσφορά στην Π.Ε.Α.Π.Σ και τη συγγραφή του καλαίσθητου βιβλίου του, που εκδόθηκε λίγες ώρες πριν τη γιορτή μας, τα 60 χρόνια της Ένωσης (1961 – 2021).

Ένα βιβλίο όπου, μέσα από τις 267 σελίδες του, παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την πορεία της Ένωσης διαχρονικά και επανέφερε στη μνήμη μας, αξέχαστα γεγονότα και παραστάσεις που ζήσαμε κατά την περίοδο της υπηρεσίας μας, καθώς και φωτογραφικό υλικό που ανέσυρε από το αρχείο της Ένωσης.

Στην προλογία του βιβλίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ.Κώστας Γιαννάκος αναφέρει: “….ήταν χρέος τιμής ημών των νεοτέρων προς τους πρωτεργάτες και τους μετέπειτα συνεχιστές αυτού του οράματος”. Και εγώ, με τη σειρά μου, σαν επίτιμος πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ (2010-2012), εύχομαι στον φίλο και συνάδελφο Χρήστο Μητροπέτρο, να έχει μακρόχρονη υγεία για να συνεχίσει το πολυγραφικότατο έργο του με τα πολλά βιβλία που εξέδωσε και τα 200 και πλέον άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά για τα οποία τιμήθηκ, μεταξύ των άλλων, με τον χρυσό σταυρό του Φοίνικα, τον χρυσό σταυρό Τιμής, τον ανώτατο Ταξιάρχη του Φοίνικα και άλλες πολλές πολλές διακρίσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα του Σώματος.

Χρόνια Πολλά και υγεία σε όλους τους συναδέλφους .”

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η δωρεάν διάθεση του βιβλίου της Π.Ε.Α.Π.Σ., θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

– Για τους συναδέλφους – μέλη της Ένωσης που διαμένουν εντός της Αττικής, από τα γραφεία του συλλόγου, οδός Πατησίων 5, Ομόνοια, εντός της στοάς, 7ος όροφος, κάθε Τρίτη & Πέμπτη 10:00’-12:00’, αρχής γενομένης από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023.

– Για τους νεοεγγραφόμενους συναδέλφους-απόστρατους, κατά την εγγραφή τους. Για όσους εγγράφονται στα γραφεία, θα το παραλαμβάνουν από εκεί και όσοι εγγράφονται εξ αποστάσεως (μέσω της ιστοσελίδας μας www.peaps.gr ή μεσω ταχυδρομείου) , θα τους αποστέλλεται στον τόπο κατοικίας τους!

– Τα ήδη (πολλά) εγγεγραμένα μέλη μας που διαμένουν στην επαρχία, θα το παραλάβουν, με μέριμνα της Π.Ε.Α.Π.Σ., στον τόπο διαμονής τους, με τρόπο και σε χρόνο που θα ενημερωθούν έγκαιρα, μέσω του επόμενου φύλλου της εφημερίδας μας και σχετικής ανάρτησης στην ιστοσελίδα μας.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ