Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ Μ.Τ.Π.Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ

01-11-2022, Ω/17:00΄

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στο πλαίσιο της στάσης εργασίας τους. Απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων εκποιεί την κινητή και ακίνητη περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις”, είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που έχει εγείρει κύμα διαμαρτυριών μεταξύ των υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Ο σύλλογός τους διαβάζει μέσα στο νομοσχέδιο υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου, περιουσία που έχει δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων (εκπαιδευτικών, πυροσβεστών, αστυνομικών, υγειονομικών, κλπ) και από κληροδοτήματα – διαθήκες και αριθμεί 40.000τμ, υπολογίζοντας σε ευρώ την αξία της περίπου 440.000.000. Για τους υπαλλήλους είναι προβληματικός ο τρόπος που το Υπουργείο εισηγείται την αξιοποίησή της, ο διορισμός Διοικητή κατά τα πρότυπα του ΕΦΚΑ και του πρώην ΟΑΕΔ (σημερινής ΔΥΠΑ) και η υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό του.

Οι εργαζόμενοι/ες στο πιο ιστορικό δημόσιο ταμείο της Ελλάδας προβληματίζονται για το αν οι νέες τροποποιήσεις που φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την αδιάλειπτη καταβολή μερισμάτων στους δικαιούχους του ΜΤΠΥ (μεταξύ άλλων άτομα ηλικιωμένα, χήρες, ορφανά και ανάπηρα τέκνα). Ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη και κατέβηκαν και σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

«Μ’ αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» φώναξαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο προωθεί, αφενός μεν την αξιοποίηση (ενν. τζογάρισμα)  του αποθεματικού του Ταμείου, αφετέρου την εκποίηση (ενν. ξεπούλημα) της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου 40.000 τ.μ., που περιλαμβάνει 1 οικόπεδο και 10 κτίρια, εκμισθωμένα, εκ των οποίων τα 5 είναι διατηρητέα ιστορικά κτίρια, κτίρια-«φιλέτα» στο κέντρο της Αθήνας

Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε το παραπέρα πλιάτσικο στο Ταμείο, σημείωσε η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Περιφερειών. Απαντώντας στο επιχείρημα για δήθεν αξιοποίηση, επισήμανε ότι ετοιμάζουν πλιάτσικο στην περιουσία του και ειδικά στα ακίνητα φιλέτα που διαθέτει το Ταμείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η Θοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρ. Ιμβριώτη», αναφέρθηκε συνολικά στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα, επισημαίνοντας ότι είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου απαίτησε η  Σούλα Αξιώτη, πρόεδρος των Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων.

Σε συνέχιση του αγώνα και μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη κάλεσαν η Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας και ο Αλέξανδρος Βαλσαμής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Γαλατσίου.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μετοχικό Ταμείο, ο πρόεδρος  Σταύρος Δίζος και η αντιπρόεδρος Δώρα Θεοδωροπούλου.

Ακόμη χαιρέτισαν ο Τάσος Σταυρόπουλος από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο Σταύρος Κουτσουμπέλης.

Η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) με τις οποίες επιχειρείται η υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου…Της περιουσίας, δηλαδή, των  εργαζομένων  και των συνταξιούχων. Η περιουσία του Μ.Τ.Π.Υ. δημιουργήθηκε από τις κρατήσεις των μετόχων και των μερισματούχων (εργαζομένων Δημοσίων υπαλλήλων), δεν επιβαρύνει, ούτε χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη στήριξη και την αλληλεγγύη του Κ.Κ.Ε εξέφρασε μιλώντας στους διαδηλωτές η  βουλευτής του  Διαμάντω Μανωλάκου. Επισήμανε την ανάγκη να συνεχίσουν τον αγώνα και με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Πηγές: Pressenza, 902.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ