Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης την 26/11 και ώρα 10 π.μ., καλεί με την σειρά της τους συναδέλφους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) να δώσουν το «παρών» τους στη συγκέντρωση, πίσω από το πανό της πρωτοβουλίας.
Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ,
Μπορούμε να αισιοδοξούμε μόνο όσο αγωνιζόμαστε! Οφείλουμε λοιπόν να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας στην συγκέντρωση, με οδηγό το Κάλεσμα της πρωτοβουλίας μας για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, του οποίου παραθέτουμε επιλεγμένα αποσπάσματα:
«Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%,… Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα. …
Μοναδική μας υποχρέωση, είναι ο συνεχής αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και κατά συνέπεια και του δικαιώματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός
και η συμπόρευσή μας με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πλήττονται από τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Καμία μείωση στις συντάξεις μας. …
Συνάδελφοι, σας καλούμε να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μετατροπή της επικουρικής μας ασφάλισης σε επαγγελματική, που θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις για όλους μας με αύξηση εισφορών και μεγάλη μείωση στις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές.
Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις – μερίσματα και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Να επιστραφούν όλα τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.α.) που στόχο έχει να παραδίδει τα χρήματά μας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Συνάδελφοι απόστρατοι,
είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση σ΄ εμάς και τις οικογένειες μας…»
ΟΛΟΙ στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρώην Κοτζιά)
πίσω από το πανό της πρωτοβουλίας
την Πέμπτη 26/11/2015 και ώρα 10.00
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση
του δικαιώματός  μας στην Κοινωνική Ασφάλιση:
         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και
       Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄        αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης  Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής.
Πηγή: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/kalesma-se-sygkentrosi-diamartyrias-syntaxioychon-tin-26-11-2015-ora-10-pm/

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ