Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Κάλεσμα σε φορείς Αποστράτων για προγραμματισμό άμεσων αγωνιστικών δραστηριοτήτων (ΛΑΕΔ 19/10)

 Σύσκεψη στη Λ.Α.Ε.Δ τη Δευτέρα 19/10/2015 και ώρα 11.00.

 Έφτασε πλέον ο καιρός για δράση!

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στη διάρκεια των δύο πρώτων μνημονίων είδαμε τις αποδοχές σιγά και από λίγο κάθε φορά να μειώνονται μέχρι 50-60%. Δεν αντιδράσαμε όσο δυναμικά θα έπρεπε και όσο πιο πολλοί γινόταν, για να αποτραπεί η οικονομική καταστροφή μας. Οι περισσότεροι μείναμε σιωπηλοί παρατηρητές της εξόντωσή μας. Και δεν είμαστε μόνο εμείς τα θύματα. Θα ήταν τότε λιγότερο το κακό. Εκτός από εμάς θύματα της ίδιας πολιτικής ήταν και οικογένειές μας, οι φίλοι και οι γείτονες, με δυο λέξεις όλος ο εργαζόμενος Λαός και μαζί όλη η χώρα.

Η οικονομική βάση καταστράφηκε………..
επιχειρήσεις, εργοστάσια, μαγαζιά έκλεισαν, απολύσεις, έκρηξη ανεργίας, άστεγοι, αυτόχειρες. Η αγροτική παραγωγή από παλαιότερα είχε πέσει βαθμιαία και δραματικά με αποτέλεσμα να εισάγονται τρόφιμα που άλλοτε υπήρχε πλεόνασμα. Και όλα αυτά για να σωθεί η χώρα. Έτσι μας έλεγαν πανομοιότυπα οι διάφορες κυβερνήσεις. Τα ίδια δυστυχώς μας λέει και η σημερινή, ο κύριος κορμός της οποίας, μάλιστα, αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός. Είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συμφώνησε το τρίτο μνημόνιο και το ψήφισε μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και η καταστροφή συνεχίζεται!

Οι νέες περικοπές συντάξεων είναι ήδη πραγματικότητα. Με μαθηματική ακρίβεια αν δεν τους σταματήσουμε οι συντάξεις θα καταντήσουν ένα προνοιακό φιλοδώρημα. Και ας μη σκεφτούμε -και πολύ περισσότερο να πιστέψουμε- ότι για μας τους στρατιωτικούς θα γίνει μια εξαίρεση. Όχι! Oι δανειστές και τα μεγάλα συμφέροντα, που εξυπηρετεί η ακολουθούμενη πολιτική, δεν έχουν ανθρώπινα συναισθήματα, τρέφονται και πλουτίζουν από τη δυστυχία όλου του Λαού! Γι’ αυτούς και τις κυβερνήσεις τους δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Έχομε ήδη αρκετή σχετική πείρα.

Και δεν είναι μόνο οι συντάξεις μας, είναι όλο το φάσμα της ζωής μας και των οικογενειών μας που κουρελιάζεται: υγεία (νοσοκομεία, γιατροί, φάρμακα κ.α.), παιδεία (σχολεία κλειστά, κενά διδασκόντων κτλ), κοινωνικό κράτος (παιδικοί σταθμοί, φροντίδα Αμεα κ.α.), χρέη σε τράπεζες και δημόσιο κλπ! Οι περικοπές στην άμυνα, μας ανησυχούν ιδιαίτερα και σε σχέση με τους εν ενεργεία συναδέλφους!

Μετά από όλα αυτά η απλή λογική λέει ότι μόνο αν ενωθεί όλος ο λαός και αντιδράσει μπορεί να αποτρέψει τα όσα έχουν σχεδιαστεί σε βάρος του, ή τουλάχιστον ένα μέρος τους. Και η δική μας θέση είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό χωρίς προκαταλήψεις. Ο απομονωτισμός στον οποίο μας εκπαίδευσαν, όσο είμαστε στην ενέργεια, στρέφεται τελικά και αυτός εναντίον μας γιατί καλλιεργεί την απαισιοδοξία και την παθητικότητα.

Όλοι οι συνάδελφοι ας ενισχύσουν με την συμμετοχή τους, όσους φορείς αποστράτων είναι πραγματικά δραστήριοι, ανεξάρτητοι και δεν μας διαφοροποιούν από τον υπόλοιπο Λαό! Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων (ΣΕΑΑ) θα συμβάλλει, όπως είναι ιδρυτικός σκοπός της, στον καλύτερο δυνατό συντονισμό των φορέων, αλλά και ανένταχτων συναδέλφων μέσα σε πνεύμα ισοτιμίας και συναδελφικότητας, χωρίς να προσβλέπει σε κάποιου είδους μετεξέλιξή της.

Με αυτές τις σκέψεις καλούμε όλους τους συναδέλφους που αγωνιούν, να συμπορευθούν με την ιδέα ότι, είναι καιρός πια, να δώσουμε το δικό μας δυναμικό παρόν διαρκείας, με συνέπεια.

Ειδικά ενόψει της συζήτησης στη βουλή των νόμων για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων και του μνημονίου το αμέσως επόμενο διάστημα, η ΣΕΑΑ καλεί συναδέλφους και φορείς αποστράτων σε σύσκεψη στη ΛΑΕΔ τη Δευτέρα 19/10/2015 και ώρα 11.00, για ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμό άμεσων αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Έφτασε πλέον ο καιρός για δράση!
15/10/2015
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΠΗΓΗ: http://sea-a.blogspot.gr/2015/10/blog-post_16.html

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ