Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΙΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

31-01-2022, Ω:19:00

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Αντιπροσωπεία της  Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Γιαννάκο και το Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, Ευθύμιο Τσούνα, τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:

  • Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη ελικοπτέρου,
  • Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και
  • Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών, καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη, την Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022, με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της απώλειας τους.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α) και συμμετείχαν αντιπροσωπείες αποστράτων των ‘τριών Όπλων’, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.Την προλόγισε δε ο Πλωτάρχης ε.α. Μάλαμας Τσαρδάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε:

‘… 26 χρόνια μετά τη ζοφερή εκείνη νύχτα που έλαβαν χώρα τα θλιβερά γεγονότα στις βραχονησίδες των Ιμίων, η τουρκική επιθετικότητα συνεχώς αυξάνεται, με αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, απειλώντας ταυτόχρονα, με κήρυξη πολέμου (casus belli) σε τυχόν επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια…’

Μετά το πέρας της διαδικασίας, η Π.Ε.Α.Π.Σ. προσέφερε καφέ σε όλους τους συμμετέχοντες, στο παρακείμενο Κέντρο Ψυχαγωγίας, του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ