Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η ΠΕΑΠΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 9ης ΙΟΥΛΙΟΥ

08-07-2020,Ω/22:15′
                                                                                                     Αθήνα, 8 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος συμμετέχει στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, την 9η Ιουλίου, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που επιβάλλει περιορισμούς και απαγόρευση των διαδηλώσεων, συνταγματικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, θυσίες και ποτάμια αίματος.

Όσες τροπολογίες και αν γίνουν, το νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση, δε φτιασιδώνεται. Αποτελεί ένα ακόμη βήμα για να μπουν οι διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων στο περιθώριο. Πολύ περισσότερο για εμάς στα Σώματα Ασφαλείας και Ε.Δ. που συνταγματικά μας έχει απαγορευτεί το δικαίωμα της απεργίας.

Οι προληπτικές απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων, ιδίως με το πρόσχημα της διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής ή ο περιορισμός  και η ποινικοποίηση των απαγορευμένων συναθροίσεων, επιτρέπει στην οποιαδήποτε κυβέρνηση να ποινικοποιεί κάθε αντίθετη φωνή με τις  αποφάσεις της.

Το «φακέλωμα» των διοργανωτών και o καταλογισμός αστικής ευθύνης αποζημίωσης σε αυτούς, στοχεύουν στο βασικό πυρήνα των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και τσαλαπατούν το άρθρο 11 του Συντάγματος που η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε και θεσμοθέτησε. Πώς, αλήθεια, μπορεί να προστατευθεί μια συνάθροιση και ο διοργανωτής της από προβοκάτσιες που χρόνια τώρα βιώνουμε και από την άκρατη αστυνομική βία και αυθαιρεσία; Πως μπορεί μια αυθόρμητη συγκέντρωση να ορίζει διοργανωτή;

Η Π.Ε.Α.Π.Σ απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί και ανοίγει το δρόμο για την καταπάτηση και τον περιορισμό θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και έχει στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.ΑΠ.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας                                       Ο Πρόεδρος

     Ανδρέας Ριτσώνης                                  Κώστας Γιαννάκος

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ