Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΥΣΣΩΜΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

27-11-2018, Ω/ 12:15΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για την πανελλαδική απεργία σε όλη την χώρα, αύριο, 28 Νοέμβρη 2018.

Η τωρινή συγκυβέρνηση στην ίδια ρώτα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενόψει προεκλογικής περιόδου, ανακοίνωσε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, που σε τίποτα δεν αναιρεί την προηγούμενη πολιτική της. Επικαιροποιεί έτσι τη συνέχιση των φορομπηχτικών νομοσχεδίων των μνημονίων που ψήφισε ή συνέχισε να εφαρμόζει και η ίδια, δημιουργώντας αιματοβαμμένα πλεονάσματα από την αφαίμαξη των εργαζομένων και συνταξιούχων και μοιράζει ψίχουλα για την ακραία φτώχεια από αυτά που απομύζησε απ΄ όλους μας.  Σε αντίθετη κατεύθυνση προκαλεί με την πολιτική μείωσης της φορολογίας  για τους επιχειρηματικούς ομίλους!!! Έτσι η κυβέρνηση οραματίζεται το «τέλος των μνημονίων» , την «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη»!!!

Αλλά ανάπτυξη για ποιόν; Για τους επιχειρηματικούς ομίλους και φυσικά όχι για τον λαό!!! Η συνέχιση της επίθεσης στη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας θα είναι διαρκής και τίποτε απ΄ότι ψηφίστηκε δεν πρόκειται να καταργηθεί. Ισχύουν απαρέγκλιτα οι μνημονιακοί νόμοι και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. Τώρα ενόψει εκλογών η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα προσμονής με τη μη εφαρμογή της αναπροσαρμογής των συντάξεων και κάποιες μικρο-αυξήσεις στις συντάξεις. Πλην, όμως, αυτές είναι μικροπρόθεσμες ρυθμίσεις και τελούν υπό την έγκριση των δανειστών και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας με επιτήρηση μέχρι και το 2060!!! Η φοροληστεία θα συνεχίζεται, η κατάργηση δικαιωμάτων στην εργασία και στην ασφάλιση θα συνεχίζονται, τα χαράτσια και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατοικιών θα συνεχίζονται και θα εντείνονται,  το ύψος των ημερομισθίων, τα μηνιάτικα και οι συντάξεις θα συνεχίζουν να υφίστανται στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα και τα επίπεδα αυτών πριν το 2019 προβλέπονται να επανέλθουν μετά από πολλά χρόνια!!! Αυτά που με αίμα και αμέτρητες θυσίες κατακτήθηκαν, πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Η εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και η μείζονα αντιπολίτευση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ε.Δ. Μόνο με την κοινή πάλη με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, μπορεί να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Δεν αποτελούμε ιδιαίτερη κατηγορία και όσοι από αυτούς  πίστεψαν στην ιδιαιτερότητα, διαψεύστηκαν οικτρά. Η ίδια αντιμετώπιση από την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις!!! Η ζωή μας δεν διαπραγματεύεται και ούτε αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δεν φτάνουν μόνο οι συζητήσεις στα καφενεία, οι αναρτήσεις στο internet και η αγανάκτηση στους καναπέδες των σπιτιών μας.  Μόνο με τον με ενιαίο και συντονισμένο αγώνα με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, μπορούμε να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες της κυβέρνησης. Να βάλουμε μπροστά τις σύγχρονες  ανάγκες μας σε αντιπαράθεση με τα κέρδη των λίγων. Καμιά πια αναμονή και ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν!!!

Η βαθύτατη εμπλοκή μας στο ΝΑΤΟ και η αναβάθμιση της συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ με τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων απανταχού της Ελλάδας, δημιουργεί επιπρόσθετους κίνδυνους και άμεση στοχοποίηση της χώρας μας σε μια ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση. Ας δούμε τη σύρραξη Ρωσίας – Ουκρανίας. Να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η πολιτική. Να τερματιστεί η αφαίμαξη του Ελληνικού λαού με ποσοστό πάνω από το 2% του προϋπολογισμού στις Νατοϊκές στρατιωτικές δαπάνες. Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικών  εκτός  των συνόρων μας, σε πολεμικές αποστολές της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μην αποτελέσουν θύματα σε μια ενδεχόμενη σύρραξη από την οποία δεν έχουμε τίποτα εμείς να κερδίσουμε.

Διεκδικούμε για μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας:

  • Επαναφορά των μισθών και συντάξεών στα επίπεδα πριν το 2009.
  • Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Άμεση και πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
  • Κατάργηση των πλειστηριασμών για τη λαϊκή κατοικία.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Να καταργηθούν με νόμο οι μισθοί της πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται με λιγότερα από τα 751 ευρώ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018.
Για την Αθήνα ώρα 10.30 στην Ομόνοια (συμβολή με Αθηνάς)
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ
 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ