Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ε.α., ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΙΔΗ

03-05-2022, Ω/20:25′

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, αποχαιρετά με θλίψη το συνάδελφο Γιώργο Ροΐδη, αντιναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.
Ο Γιώργος Ροΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Γαλατά Τροιζηνίας. Το 1972 μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μετά από αγώνα απέναντι στο καθεστώς των “κοινωνικών φρονημάτων” της εποχής, που απέκλειε από αυτή κάθε προοδευτικό και αγωνιζόμενο άνθρωπο. Από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αποφοίτησε το 1976 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Μάχιμου. Από τότε υπηρέτησε με επιτυχία σε πολεμικά πλοία και επιτελεία είτε ως επιτελής είτε ως κυβερνήτης ή Διοικητής. Το 2004 αποστρατεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με το βαθμό του αντιναυάρχου.
Με την αποστρατεία του δραστηριοποιήθηκε και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των αποστράτων μέσα από την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), της οποίας διετέλεσε πρόεδρος, μέχρι σήμερα και την Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). Πάντα πρωτοπόρος στους κοινωνικούς αγώνες, συμπορεύτηκε, όπως και η Ένωσή μας, με την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.
Ως απόστρατος διετέλεσε ακόμη πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων».
Αποτίουμε φόρο τιμής στο Ναύαρχο και σεμνό αγωνιστή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΠΣ εκφράζει στη γυναίκα του, στα παιδιά του και στους οικείους του, τα θερμά του συλλυπητήρια.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαϊου  και ώρα 12.00′ στον Γαλατά Τροιζηνίας».

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ