Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η DEUTSCHE WELLE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

23-07-2023, Ω/13:26′

Deutsche Welle για δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Πολλοί αστυνομικοί, ελάχιστοι πυροσβέστες»

Την κυβερνητική διαχείριση σχετικά με την πυροπροστασία και τις γενικότερες πολιτικές στηλιτεύει σε άρθρο της η Deutsche Welle, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, αντί για την πρόσληψη πυροσβεστών.

«Κάθε χρόνο γίνονται πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι πυρκαγιές γίνονται πιο συχνές και πιο έντονες λόγω των παρατεταμένων κυμάτων καύσωνα. Σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS), ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών αυξήθηκε δραστικά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους σε σύγκριση με τα έτη 2008 έως 2021. Οι πολίτες της Ελλάδας αισθάνονται τη διαφορά» σημειώνει μεταξύ άλλων η Deutsche Welle στο δημοσίευμα με τίτλο «Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: πάρα πολλοί αστυνομικοί, πολύ λίγες πυροσβεστικές δυνάμεις».

«Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 έχουν καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τα δασώδη βόρεια του νησιού της Εύβοιας. Οι πυρκαγιές γύρω από την πρωτεύουσα Αθήνα μαίνονταν για εβδομάδες, καταστρέφοντας σπίτια και δάση. Διασχίζοντας την Ελλάδα οδικά ή σιδηροδρομικά αντικρίζει κανείς τεράστιες καμένες εκτάσεις, όπου κορμοί των δέντρων προειδοποιούν για το πώς θα μοιάζει η Πεντέλη ή το Ρέθυμνο της Κρήτης, όπου σημειώθηκε πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα. Εκείνη την ημέρα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν 51 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε 24 ώρες», αναφέρει επίσης.

Στη συνέχεια η Deutsche Welle προχωρά σε σκληρή κριτική: «Όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης ή έχει άλλες προτεραιότητες. Αντί να προσλαμβάνει περισσότερους πυροσβέστες, απασχολεί περισσότερους αστυνομικούς και ιερείς που πληρώνονται από την κυβέρνηση. Οι επενδύσεις στα σώματα ασφαλείας έχουν αυξηθεί δυσανάλογα από την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 500 αστυνομικοί για κάθε 100.000 κατοίκους. Ο μέσος όρος της ΕΕ είναι λίγο πάνω από 300. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα επικρίνουν τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Την Τρίτη ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με αστυνομικούς να σβήνουν μια μικρή φωτιά και τους συνεχάρη για το έργο τους».

Παράλληλα η Deutsche Welle αναφέρεται στην περσινή μεγάλη κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών μπροστά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το άγριο ξύλο που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ.

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ