Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

20-07-2022, Ω/12:00′

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

20 Ιουλίου 1974!  Σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια, έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.                                Το συνεχιζόμενο, επί 48 χρόνια, έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, με την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων, στις 20 Ιουλίου 1974 και την κατοχή του 37% του νησιού,.   φέρει από την αρχή, τη σφραγίδα των ΗΠΑ .

Το δρόμο για την εισβολή είχε ανοίξει, στις 15 Ιουλίου 1974, το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β’, σε βάρος της τότε κυπριακής κυβέρνησης, του Μακάριου. Το χουντικό πραξικόπημα έγινε με τις ευλογίες των ΗΠΑ και ενώ είχε ήδη αποσυρθεί η ελληνική μεραρχία από το νησί απογυμνώνοντάς το αμυντικά. Η εφαρμογή του συνολικού αυτού σχεδιασμού σε βάρος του λαού της Κύπρου, είχε άμεση σχέση με τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, αλλά και με την αντιπαράθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τη Σοβιετική Ένωση.

Στο πλαίσιο των ίδιων σχεδιασμών, σήμερα προωθείται κάποιας μορφής διχοτομική λύση για το Κυπριακό, νομιμοποιώντας την εισβολή της Τουρκίας, και την κατοχή του βορείου τμήματος. Ένα νέο σχέδιο τύπου «Ανάν» ετοιμάζεται, όπως αυτό που στο παρελθόν απέρριψε ο ίδιος ο λαός της Κύπρου.

Δίκαιη λύση όμως δεν μπορεί να υπάρξει, για τον κυπριακό λαό κάτω από την πίεση της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου, που προωθούν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση! Οι οργανισμοί αυτοί ανέχονται την επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν την παραμονή της στην ευρωατλαντική σφαίρα επιρροής. Για το σκοπό αυτό είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα! Είναι απαράδεκτο στις μέρες μας, κυβερνήσεις και κάποια κόμματα να προσπαθούν να παρουσιάζουν, στο λαό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ως παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας.

Δίκαιη λύση μπορεί να υπάρξει μόνο, με Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, με εθνική κυριαρχία, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις! Με Κύπρο κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Αθήνα  20 Ιουλίου 2022

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ.

                                   Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                                     Ο Πρόεδρος

Λάμπρος Γεωργακλής                                                                                           Κων/νος Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ