Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η αλληλεγγύη των λαών «λάμπει» ακόμη και σε καιρούς ζοφερούς – Το παράδειγμα των Ρουμάνων πυροσβεστών

Ακόμη και μέσα στο ζοφερό κλίμα των ημερών από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες που ήρθαν να συνδράμουν από άλλες χώρες, αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη των λαών «έλαμψε» ξανά.

Μια συγκινητική ιστορία που αποδεικνύει ότι το μοναδικό «όπλο» των λαών είναι η αλληλεγγύη, δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας.

Πρωταγωνιστές είναι ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος πυροσβέστης που μάχονται με τις φλόγες ανάμεσα στην Εύβοια, όπου τις τελευταίες ημέρες Ρουμάνοι, Σέρβοι και Έλληνες επιχειρούν μαζί με αυτοθυσία.


Η ανάρτηση του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, στο τέλος της αποστολής ο Σπύρος είπε στον Φλόριν «ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!». Ο Ρουμάνος πυροσβέστης απάντησε «επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι».

Τότε, χτύπησε το τηλέφωνο του Φλορίν, και ζήτησε συγγνώμη από τον Σπύρο μιας και τον καλούσε ο γιος του και εκείνος ήθελε να τον διαβεβαιώσει πως είναι καλά. Μόλις το έκλεισε, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Σπύρος: Έχεις παιδί;

– Φλορίν: Έχω δυο, ένα 6χρονο αγόρι και μια 3χρονη κόρη

– Σπύρος: Και ήρθες στην Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές; Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για σένα, να είσαι εδώ και να σκέφτεσαι την οικογένειά σου.

– Φλορίν: Δύσκολο; Για εσένα είναι πιο δύσκολο αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές

Ο Σπύρος συγκινήθηκε και τελικά του έδωσε μια ελληνική σημαία, λέγοντάς του: «Στην προσφέρω με όλη μου την καρδιά, γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Να το πεις αυτό και στα παιδιά σου, σε παρακαλώ».

Πηγή: www.rosa.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ