Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1η Μάη.
Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους εργάτες του Σικάγο, που η θυσία τους, το 1886, αποτέλεσε σταθμό στους μετέπειτα ταξικούς αγώνες για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από την απάνθρωπη ολοήμερη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, ανεξάρτητα από το που εργάζονται, βρίσκονται αντιμέτωποι με την κυβερνητική λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων της τρόικας και ΕΕ που είναι διαμετρικά αντίθετα με ένα δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού. Ενάμισι εκατομμύριο περίπου εργαζομένων στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και στην απόλυτη φτώχεια το δε υπόλοιπο εργατικό δυναμικό, έχει οδηγηθεί, στην ανασφάλεια με μείωση αποδοχών της τάξης του 30 έως και 60%, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, κουτσουρεμένες συντάξεις στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας για την αξιοπρεπή αντιμετώπιση όχι των σύγχρονων αναγκών αλλά ούτε και των άμεσα βιοτικών, με αγοραίες και όχι κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, μόρφωσης, Πρόνοιας, Κοινωνικής Ασφάλισης.
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι κίβδηλες φωνές ότι θα αλλάξει η ζωή μας είτε γιατί πέρασαν τα δύσκολα για το λαό και η χώρα ανέκτησε την αξιοπιστία της είτε γιατί μέσα από αλλαγές του μείγματος διαχείρισης της οικονομίας θα επέλθει η ανάκαμψη, οι επενδύσεις, η αύξηση του εθνικού εισοδήματος και η δυνατότητα να επανέλθει η ζωή μας στην εποχή πριν την κρίση. Μας βομβαρδίζουν πότε με διλήμματα και πότε με ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν λένε όμως κουβέντα ότι, με τον ένα ή άλλο τρόπο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι το λαϊκό εισόδημα αφού μόνον οι πιο εξαθλιωμένοι από την κρίση μπορεί να περιμένουν ένα ξεροκόμματο για να κρατηθούν στη ζωή.
Εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε ένα ακόμη λόγο να προωθήσουμε την ενότητα της τάξης μας, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα οργανωμένα συμφέροντα στήριξης των «εχόντων και κατεχόντων». Και πρέπει να μπει φρένο στον αδηφάγο καπιταλισμό γιατί έχουμε δει σε πια θέση βρίσκονται τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, η ελπιδοφόρα αυτή νέα γενιά που, δυστυχώς, πλήττεται βάναυσα από την ανεργία και ζει σε ένα περιβάλλον χωρίς όνειρα για το μέλλον.
Απαιτείται ασίγαστος αγώνας για να μπορέσουμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια και να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται ασχέτως της ονομασίας τους σαν «μνημόνια» ή «διαρθρωτικές αλλαγές».
Είναι αναγκαίο οι όποιες κατακτήσεις μας από τον αγώνα να ανακεφαλαιώνονται σε νέα δράση και αλληλεγγύη. Όλοι μαζί , κανένας μόνος του!!!

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ