Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών

    Στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Κ.Ε., στις 12 Νοεμβρίου, στο Χαλάνδρι, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Διαμαντή Κανελλόπουλου στη μνήμη όλων των συναδέλφων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος και δυστυχώς δε βρίσκονται ανάμεσά μας.
Την εκδήλωση τίμησε και η Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος με εκπρόσωπό της τον Κων/νο Μαστρογιαννόπουλο που κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους. Από το Π.Σ συμμετείχαν ο Συντονιστής Υποστήριξης Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Σπανέας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πειραιά Υποστράτηγος Π.Σ. Βασίλειος Φλόκας, ο Διοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος Π.Σ. Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος ΥΓ Χρήστος Παπαδόπουλος, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος. Από την ΕΛ.ΑΣ ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων. Από τα πολιτικά κόμματα και την τοπική αυτοδιοίκηση παραβρέθηκαν  ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Χρήστος Κατσώτης, η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Μαρία Γιαννακάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής κ. Γιώργος Καραμέρος και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος.

       Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Αντιστράτηγο ΠΣ Διαμαντή Κανελλόπουλο, από τους συγγενείς των πεσόντων καθώς και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., των συμβασιούχων και εθελοντών πυροσβεστών.
Η 12η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 72 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ