Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

18-12-3023, Ω/16:50′

Επίδομα θέρμανσης: Μέσα στην εβδομάδα οι πρώτες πληρωμές – Πότε ανοίγει το my Θέρμανση για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα.Τα κριτήρια και οι εξαιρέσεις

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε περίπου 600.000 δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση έως και την 8η Δεκεμβρίου.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, ξύλα κλπ, ενώ στη συνέχεια, μέχρι και την 1η Ιανουαρίου, αναμένεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα myΘέρμανση, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση όσοι καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους.
Πρόκειται για περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως και 34.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Οι δικαιούχοι θα συμπληρώσουν στην πλατφόρμα myΘέρμανση: τον ΑΦΜ του αιτούντος προσώπου – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης, ονοματεπώνυμο, αριθμό εξαρτώμενων παιδιών και αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας.
Ακόμα απαιτούνται: ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος.
Μετά την υποβολή της αίτησης η ΑΑΔΕ ελέγχει τα στοιχεία και τα αποστέλλει στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του τα κοινοποιεί στους προμηθευτές προκειμένου να εφαρμόσουν την επιδότηση στους λογαριασμούς υπό μορφή έκπτωσης.
Το επίδομα θέρμανσης θα εμφανιστεί ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας (έναντι ή εκκαθαριστικό) που αφορούν στην περίοδο ενίσχυσης (1η Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου 2024).
Να σημειωθεί πως η επιδότηση των λογαριασμών αφορά την περίοδο 1 Ιανουαρίου με 31 Μαρτίου 2024 και η επιδότηση κυμαίνεται από 45 έως και 480 ευρώ το τρίμηνο.

Τα κριτήρια χορήγησης για το επίδομα θέρμανσης είναι:

Οικογενειακό εισόδημα για τους άγαμους 16.000 ευρώ, τους έγγαμους 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο,
Κύκλος εργασιών από επιχειρηματική δραστηριότητα έως 80.000 ευρώ (μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες)
Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ για τους άγαμους και έως 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Το μηνιαίο επίδομα υπολογίζεται με βάση τα 60 ευρώ επί τον συντελεστή βαθμοημέρας κάθε οικισμού. Σε οικισμούς με δριμύ ψύχος (συντελεστής βαθμοημερών υψηλότερος της μονάδας), το ύψος της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 25% για τους δικαιούχους που διαμένουν σε αυτούς και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 160 ευρώ ανά μήνα και τα 480 ευρώ σε τριμηνιαία βάση.
Από την έκτακτη ενίσχυση εξαιρούνται όσοι/όσες λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλες μορφές θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2023/2024. Επιπρόσθετα, εξαιρούνται όσοι/όσες ανήκουν στα κοινωνικά τιμολόγια, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

ΠΗΓΗ: www.lifo.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ