Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

22-11-2020,Ω/22:00′

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) με ανακοινώσεις της τον κατάλληλο χρόνο ενημέρωνε τα μέλη της για τη μη τήρηση των αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων (ΣτΕ, Ελσυν) από την περασμένες κυβερνήσεις αλλά και από τη σημερινή της Ν.Δ.
Ενδεικτικά μέσα από το site μας μπορεί κανείς να ανατρέξει στην
–  από 30-11-2018 ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά των ενστόλων
–  από 27-12-2019 ανακοίνωση της Π.Ε.Α.Π.Σ.,
– από 18 και 21-10-2019 επικαιροποίηση αίτησης – ένστασης θεραπείας κατά του ενημερωτικού σημειώματος επανυπολογισμού της σύνταξης και την αναγκαιότητα έκδοσης τροποποιητικής συνταξιοδοτικής πράξης που να εμφαίνονται στην πράξη εφαρμοστέες οι αποφάσεις των δικαστηρίων που μας δικαίωναν με την επαναφορά των συντάξεων στο ύψος του Ιουλίου του 2012 και όχι στο 50% σύμφωνα με την τροποποιητική συνταξιοδοτική πράξη του 2014.
Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, αλιεύσαμε εξώδικο που απέστειλαν πρόσφατα οι λεγόμενες “Θεσμικές Ενώσεις” ήτοι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΣ), η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ) προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Υπουργό Οικονομικών και στον e-ΕΦΚΑ, ζητώντας να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που εξέδωσε το ΣτΕ – κατόπιν προσφυγής των τριών Ενώσεων Αποστράτων με αίτημα ακύρωσης του σχετικού νόμου – που ορίζουν ως αντισυνταγματικές τις περικοπές που υπέστησαν το 2012 οι συντάξιμες αποδοχές των Στρατιωτικών Συνταξιούχων.

Είδαν και αποείδαν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, πατώντας στην πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση και πρωτοτύπησαν έτσι. Έστω και αργά, είναι καλοδεχούμενη η πρόθεσή τους να προστατεύσουν τα μέλη τους και κατ΄επέκταση και όλους τους απόστρατους συναδέλφους. Εκτός και αν πρόκειται για πομφόλυγα καθόσον το εξώδικο δεν παράγει από μόνο του έννομα αποτελέσματα αλλά επαφίεται στη βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ που έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής.
Ζητούν, λοιπόν, να ανακληθούν άμεσα οι προηγούμενες αποφάσεις και εγκύκλιες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες επανυπολογίσθηκαν οι συντάξεις το 2019 χωρίς να ληφθούν υπόψη οι παραπάνω δικαστικές αποφάσεις, να αποδοθούν στους δικαιούχους τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά, ενόψει δε του νέου επανυπολογισμού των συντάξεων αυτές να επανέλθουν στο ύψος του Ιουλίου  του 2012 βάσει των οποίων υπολογίζεται η ανταποδοτική σύνταξη και να εκδοθούν οι τροποποιητικές συνταξιοδοτικές πράξεις.
Σημειώνουν επίσης ότι, αυτό αντίκειται στην αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης και στο Σύνταγμα, καθώς σε καμία άλλη κατηγορία συνταξιούχων δεν μειώθηκαν οι συντάξιμες αποδοχές από τις οποίες, βάσει της αναπλήρωσης ενός εκάστου, υπολογίζεται η ανταποδοτική σύνταξη.

[pdf-embedder url=”http://www.peaps.gr/wp-content/uploads/2020/11/ΕΞΩΔΙΚΑ-ΕΑΑΣ-ΕΑΑΑ-ΠΟΑΣΑ-σε-ΥΠΕΚΑ-ΥΠΟΙΚ-eΕΦΚΑ-18-11-2020.pdf”]

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ