Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

18/3/2016

2016-03-18 21:25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ               http://protovoyliaapostraton.webnode.com/             

       Αθήνα, 18 Μάρτη 2016

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας Αποστράτων με τη διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο πλαίσιο της δράσης της, την Τετάρτη 16 Μάρτη 2016, επισκέφτηκε το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.και το Γενικό Διευθυντή του  Ταμείου. 

Κατά την επίσκεψη η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τους παραπάνω για τη γενική οικονομική κατάσταση του Μ.Τ.Σ., με έμφαση στις υποχρεώσεις του απέναντι στους μετόχους και μερισματούχους καθώς και τις προοπτικές που διαγράφονται στις σημερινές συνθήκες.

Από την ενημέρωση έγινε γνωστό, ότι το Ταμείο ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του παρέχοντας μερίσματα μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ χορηγεί έγκαιρα το ΒΟΕΑ. Παράλληλα συνεχίζει ν’ αποπληρώνει δάνειο του Ελληνικού Δημοσίου (μέχρι το 2034). Έγινε γνωστό ότι δάνεια χορηγούνται μόνον κατ’ εξαίρεση και για ανθρωπιστικούς λόγους. Τονίστηκε ότι από το έτος 2017 θα πρέπει να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τον ΑΝ 559/1937 σχετικά με τον καθορισμό και την καταβολή του μερίσματος.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν άλλες νομικές ενέργειες-διεκδικήσεις του Ταμείου για τη διασφάλιση των συμφερόντων του, καθώς και οι προοπτικές για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Ταμείου στο νέο περιβάλλον.

Παρά τις γενικά καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων του Μ.Τ.Σ.,  η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αποστράτων, εκφράζοντας τις ανησυχίες της, υπογράμμισε τις θέσεις της που καταγράφονται και στο κάλεσμα της (*1). Προτεραιότητα του Ταμείου πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των μετόχων και μερισματούχων και προς την κατεύθυνση αυτή, η Πρωτοβουλία αναμένει ν’ αναληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες, καθώς και να υπάρξουν αντιστάσεις, προκειμένου αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος επιζήμια για το Ταμείο. Επίσης, τέθηκε υπόψη της διοίκησης πρόταση ανασύνθεσης του Δ.Σ. με σκοπό την αντιπροσωπευτικότερη λειτουργία του.

Για την Πρωτοβουλία Αποστράτων οι πολιτικές ευθύνες σε ότι αφορά την κατάσταση του Μ.Τ.Σ. είναι δεδομένες. Επίσης η γενικευμένη αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης δεν αφήνει έξω τα Μετοχικά Ταμεία, μια ψευδαίσθηση που καλλιεργείται δυστυχώς και από φορείς συναδέλφων. Η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στη χορήγηση των μερισμάτων και η προσπάθεια μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε επαγγελματικά είναι ένα δείγμα αυτής της πολιτικής. Είναι απαραίτητο να είμαστε σε εγρήγορση για να υπάρξει καθολική αντίδραση σε κάθε νέο σχέδιο επαγγελματοποίησης, καθώς  και εφαρμογής ήδη νομοθετημένων μέτρων, όπως η ενοποίηση ασφαλιστικών φορέων και η κατάργηση πόρων. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας μας, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων θα συνεχίσει τις επισκέψεις της σε Υπηρεσίες, σε Ταμεία  και σε φορείς των συναδέλφων μας, με στόχο την ενημέρωση, τον προβληματισμό, την εγρήγορση, την κοινή δράση.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/deltio-typoy-tis-protovoylias-apostraton-18-3-2016/

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ