Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΑΠΟ)ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

20-01-2024, Ω/13:57′

Πείτε μου εσείς για την οικονομική λογική της εξαγοράς από τους Καναδούς του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μπορεί να μη πουλάει ως είδηση το ότι πουλήθηκε και το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά όλα τα φράγκα είναι η είδηση στο ποιος το αγόρασε. Ακούγεται τρελό και όμως είναι αληθινό.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας το αγόρασε ο επενδυτικός βραχίονας του συνταξιοδοτικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας του Καναδά. Ναι καλά το διαβάζεται του Καναδά.

Και μάλιστα η PSP Investments, όπως λέγεται το Καναδικό ταμείο, αγόρασε τη Hochtief AirPort, τη θυγατρική εταιρεία του ομώνυμου γερμανικού κατασκευαστικού ομίλου, που διαχειρίζεται έξι αεροδρόμια ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων και το «Ελ. Βενιζέλος», αντί καθαρού τιμήματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Προσέξτε τώρα και την λεπτομέρεια.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας μοίρασε 685 εκατ. ευρώ σε μερίσματα για τη χρήση του 2022, προμέρισμα για το 2023 και μείωση κεφαλαίου. Από αυτά, το ποσό των 200 εκατ. ευρώ αναλογεί στη συμμετοχή του δημοσίου. Δηλαδή, σε έναν χρόνο, το δημόσιο εισπράττει το ένα πέμπτο του συνολικού τιμήματος. Πείτε μου εσείς για την μαγκιόρικη οικονομική λογική της αγοράς από τους Καναδούς. Πείτε μου εσείς το γιατί, ενώ ο Καναδός συνταξιούχος μπορεί να επωφελείται από την τοποθέτηση του ασφαλιστικού του ταμείου στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, να μην μπορεί ο Έλληνας συνταξιούχος να επωφεληθεί.

Πείτε μου εσείς το γιατί δεν διερευνήθηκε η δυνατότητα συμμετοχής του ΕΦΚΑ στο αεροδρόμιο.

Το Καναδικό ταμείο, διαχειρίζεται ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αξιών, που περιλαμβάνει μερίδια σε τράπεζες, χρυσωρυχεία, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, εταιρείες παραγωγής ενέργειας, διαχειριστές υποδομών και εταιρείες real estate, το οποίο φτάνει σε αξία σχεδόν τα 50 δισ. ευρώ.

Τι πιο ενδιαφέρουσα ιδέα για τον δικό μας ταλαίπωρο ΕΦΚΑ; Που λέει ο λόγος δηλαδή.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θανάσης Πετραλιάς, απάντησε στα όσα ακούγονται για το δήθεν «ξεπούλημα» του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος υφυπουργός, πριν το 2019 υπήρχε σχεδιασμός το αεροδρόμιο να πουληθεί σε fund, ενώ τώρα «έχει γίνει η στρατηγική επιλογή να γίνει η εισαγωγή του διεθνούς αερολιμένος στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Αυτό αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας πράξη, να το πω έτσι, ώστε να αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Είναι, νομίζω, η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία που μπαίνει στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, που σημαίνει ότι η ελληνική χρηματαγορά γίνεται πλέον ανεπτυγμένη, developed. Για τις ξένες οικονομίες θεωρείται πλέον μια ανεπτυγμένη χρηματαγορά με την εισαγωγή αυτή του ΔΑΑ. Είναι στρατηγικής σημασίας αυτό που γίνεται και περιμένουμε να ολοκληρωθεί επιτυχώς τον Φεβρουάριο».

Πηγή url: www.e-synews.gr., tomanifesto.gr

 

 

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ