Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ ΩΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΤΟΥ Σ.Ο.Δ

  Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων αποστράτων και εν ενεργεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στην αίθουσα συσκέψεων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), με σκοπό την αλληλοενημέρωση, ανάλυση της σημερινής κατάστασης και το συντονισμό μελλοντικών Δράσεων και Αντιδράσεων.
Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος συμμετείχε στη σύσκεψη, όπως κάνει με οποιαδήποτε ένωση ή φορέα αποστράτων όπως και με τους υπόλοιπους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών της.
Άλλωστε, αυτό είχε ειπωθεί σε προηγούμενη σύσκεψη, αφού τονίσαμε επιπλέον ότι δεν αποτελούμε συνιστώσα του Σ.Ο.Δ και ότι έχουμε συνδικαλιστική αυτονομία στην έκφραση των διεκδικήσεών μας, συμμετέχουμε δε σε όλες τις κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων όταν το πλαίσιο δράσης μας καλύπτει.
Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε υποστεί τεράστια αφαίμαξη συντάξεων και δικαιωμάτων στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές δαπάνες εκ μέρους των κυβερνήσεων διαχρονικά.
Θα σας παρακαλούσαμε να αποσύρετε την αναγραφή της ΠΕΑΠΣ ως υπογράφουσα το κείμενο σαν συνιστώσα του Σ.Ο.Δ.
Για το Δ.Σ της ΠΕΑΠΣ
Σάββας Θεοδωρής, Αρχιπύραρχος ε.α, Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΠΣ.

 [Απεστάλη την 3/11/2015 με e-mail στην Ε.Α.Α.Α]

Παρατίθεται το δελτίο τύπου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας(Ε.Α.Α.Α):

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΣΟΔ)

01/11/2015

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (ΣΟΔ) εκπροσώπησης των εν αποστρατεία και εν ενεργεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, με σκοπό την αλληλοενημέρωση, ανάλυση της σημερινής κατάστασης και το συντονισμό μελλοντικών Δράσεων και Αντιδράσεων.
Κατατέθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά, με τα νέα οικονομικά δεδομένα, τις φημολογούμενες επιπλέον περικοπές και εκφράστηκε η εντονότατη οργή και αγανάκτηση όλων, για την κοροϊδία και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από πλευράς Υπουργών και Κυβερνώντων σχετικά με τις διαβεβαιώσεις, για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και τις μη περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που δυστυχώς μένουν διαβεβαιώσεις και λόγια.
Εξετάστηκαν, οι εξελίξεις που αφορούν τα Μετοχικά ταμεία, για τα οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι, με την υπαγωγή αυτών στο ΕΤΕΑ αλλά και ο φημολογούμενος επανυπολογισμός των συντάξεων με ποσοστό αναπλήρωσης 55% με τον οποίον επίσης διαφωνούμε. Επίσης αναλύθηκαν οι δραματικές επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων, στο βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων και των μελών των οικογενειών τους.
Συμφωνήθηκε η επαναδραστηριοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης (ΣΟΔ),  για άμεσες κινητοποιήσεις και εναλλακτικούς τρόπους δράσης, εναντίον των νέων μέτρων που σκοπεύουν να λάβουν οι κυβερνώντες, για το σύνολο των Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ.
Τέλος εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι έχουμε χορτάσει διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, δεν αποδεχόμαστε καμία απολύτως επιπλέον περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον έχουμε πληρώσει όλες τις συνταξιοδοτικές μας εισφορές και μάλιστα με το παραπάνω. Να επωμισθούν τις ευθύνες τους αυτοί που δεν έχουν καταβάλει τις ανάλογες συνταξιοδοτικές εισφορές για τη σύνταξη που παίρνουν και αυτοί που δεκαετίες ολόκληρες εξαπατούσαν τον Ελληνικό λαό.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να είναι σε ετοιμότητα. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα απέναντι στη μονομερή εις βάρος μας αδικία και εξαθλίωσή μας.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!

ΤΟ ΣΟΔ 
ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ- ΠΟΑΣΑ- ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΣ-ΠΟΕΣ –ΠΕΑΠΣ-ΣΑ/ΣΝΔ-ΣΑΑΣΙ-ΣΑ/ΣΣΑΣ-ΕΣΜΑ-ΑΚΙΣ-ΣΑΣ-ΣΑ/ΣΜΥΝ-ΣΑΣΥΔΑ-ΣΑΙΡ-ΑΝΕΑΕΔ-ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ (ΞΙΦΙΑΣ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΔ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ, Πρόεδρος ΕΑΑΑ

ΥΓ.: Με πλάγια και τονισμένα γράμματα, καταγράφεται η διαφωνία μας με το κείμενο. 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ