Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

8 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

07-03-2021, Ω/20:00′

                                                                               Αθήνα 7 Μαρτίου 2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος τιμά τη γυναίκα!

Την εργαζόμενη, σπουδάζουσα ή άνεργη γυναίκα!

Την πρόσφυγα, ξεριζωμένη από την πατρίδα της, γυναίκα!

Τη γυναίκα που υφίσταται διακρίσεις κάθε είδους, ενώ παράλληλα επιφορτίζεται με πολλαπλά και βαριά καθήκοντα, ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας!

Τη γυναίκα που είναι υποχρεωμένη να ζει υπό το βάρος της επίπλαστης “ισότητας”.

Παρόλη την, κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, ισότητα, η γυναικεία ανισοτιμία συνεχώς διευρύνεται, τόσο στους χώρους δουλειάς, με τη φτηνότερη και κακοπληρωμένη εργασία, όσο και σε όλες τις φάσεις της ζωής της.

Η γυναίκα είναι αυτή που θα “φορτωθεί” στις πλάτες της την εργασία, τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών, τη φροντίδα του συζύγου και των ηλικιωμένων γονιών, τον αγώνα για μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση, σε συνδυασμό με όλες τις άλλες, παράλληλες “υποχρεώσεις” της.

Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η παγίδευσή της σε μια γενικευμένη υποταγή. Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια εγκλωβισμού των γυναικών στην φαρέτρα του κίβδηλου και ανώδυνου “φεμινισμού” που αντιμετωπίζει ως αιτία της ανισότητας, τον άντρα και όχι το διεθνές κοινωνικο-οικονομικό σύστημα που αποστερεί τη γυναικεία ισότητα, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο. Αυτού του συστήματος που πεισματικά αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του γυναικείου κινήματος, για την εξάλειψη της ανισοτιμίας του.

Ακόμα και σήμερα οι κυβερνήσεις, ανά τον κόσμο, νομοθετούν, επεξεργαζόμενες σχέδια που όχι απλά δεν βελτιώνουν το μέλλον των γυναικών, αλλά, αντίθετα, τις καθιστούν ακόμα πιο ευάλωτες.

Οι γυναίκες δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Στις σημερινές συνθήκες όμως, του γενικευμένου φόβου και της ανασφάλειας, ζουν στο πετσί τους ακόμα πιο επώδυνα την αντιδραστικότητα της κοινωνίας, της εκμετάλλευσης και την όξυνση απαράδεκτων συμπεριφορών απέναντί τους, που φτάνουν μέχρι την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική παρενόχληση, το βιασμό, ακόμη και τις δολοφονίες. Οι πρόσφατες πρώτες καταγγελίες άνοιξαν το δρόμο της αποκάλυψης και της ανατριχιαστικής περιγραφής μιας κόλασης.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος τιμά την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και αγωνίζεται για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στη μόρφωση, στη δουλειά, στην οικογένεια, στους κοινωνικούς αγώνες

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας                       Ο Πρόεδρος

        Ανδρέας Ριτσώνης                  Κώστας Γιαννάκος

 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ