Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

15-1-2017, Ω /16:45΄

Πραγματοποιήθηκε  χθες στο ξενοδοχείο STANLEY (Πλατεία Καραΐσκάκη) στην Αθήνα  η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) με την αθρόα και μαζική συμμετοχή των μελών της και των προσκεκλημένων της. 

Παρών ήταν  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και μέλος της Ένωσής μας, Γιάννης Καπάκης. Συγκινητική και σύμπασα ήταν η παρουσία του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούμενη από τον Αρχηγό Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, τους Υπαρχηγούς Επιχειρήσεων και Διοικητικής Υποστήριξης, Αντιστρατήγων ΠΣ Ιωάννη Βασιλειάδη και Σωτήριο Τερζούδη, αντίστοιχα, του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστρατήγου ΠΣ Κων/νο Γιόβα, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχου Μιχαήλ Ανδρεόπουλου, του Διοικητή Πυροσβεστικής Ακαδημίας (Ακαδημιάρχη) Αρχιπύραρχου Σπυρίδωνα Βαρσάμη.


Θα ήταν αμέλειά μας να μην αναφέρουμε την παρουσία μελών της μπάντας μας που κάλυψε μουσικά την εκδήλωση με καταπληκτικές μελωδίες και του φωτογραφικού συνεργείου που απαθανάτισε τη συνεύρεση παλιών και νεότερων συναδέλφων αλλά και όλων των παρευρισκομένων στην εκδήλωσή μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των ΑΝ.ΕΛ  και μέλος της Ένωσής μας Στάθης Ανθόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) Δημήτρης Σταθόπουλος, το μέλος του Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Τσιλίκας Γιάννης, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) με τον Πρόεδρό της Αντιναύαρχο ε.α Γιώργο Ροΐδη και τον Πλωτάρχη ΠΝ ε.α Μάλαμα Τσαρδάκη, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α) με τον Υποναύαρχο ε.α Γιάννη Ντουνιαδάκη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων με τον συνταξιούχο αστυνομικό Τριαντάφυλλο Μαλωμένο, η Πρωτοβουλία Αποστράτων με τον Υποστράτηγο ε.α της ΕΛ.ΑΣ  Γιώργο Παλιούρα, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού με το Δημήτρη Σοφιανό, Σημαιοφόρο ε.α.  Πλήθος συναδέλφων όλων των βαθμών, τίμησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο πρώην Αρχηγός Καλατζής Δημήτριος και οι πρώην Υπαρχηγοί Κοτσιώρης, Λαγός, Σάββας και Μητροπέτρος.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης σε σύντομο χαιρετισμό του, συγκινημένος λόγω της συνεύρεσής του με νέους και παλιούς συναδέλφους, ευχήθηκε καλή χρονιά και επιτυχίες στους στόχους της Ένωσής μας. Δήλωσε υπερήφανος για το δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και ανοιχτός σε κάθε πρόταση που μπορεί να ανακουφίσει προβλήματα και να παράξει κοινωνικό έργο.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο που συντελείται από το Πυροσβεστικό Σώμα,  ευχήθηκε καλή χρονιά και δύναμη στην Ένωσή μας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ Δημήτρης  Σταθόπουλος, χαιρετίζοντας με τη σειρά του την εκδήλωση, υπενθύμισε ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος με την ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και πρώτο πρόεδρό της τον Παναγιώτη Δρίτσα, φέτος  κλείνουν τα τριάντα χρόνια και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους που παλεύουν για δικαιώματα,  καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας – μισθών και γενικότερα για επίλυση προβλημάτων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

O Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ, Κώστας Γιαννάκος, ευχήθηκε για το 2018 υγεία και καλυτέρευση των οικονομικών μεγεθών της χώρας προς όφελος των εργαζομένων και συνταξιούχων. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις της Ένωσής μας, στην τροποποίηση του καταστατικού μας και στην ανακαίνιση των γραφείων μας με τη λειτουργία της στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού. Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ.Σ της Π.Ε.Υ.Π.Σ για να τιμήσει τον συνάδελφό μας κ. Γεωργίου Δημήτριο για την προσφορά του τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και στην Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, στο τιμόνι της οποίας βρέθηκε και ως πρόεδρός της.

Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος ευλόγησε την πίτα της Ένωσης και μοιράστηκαν τα κομμάτια της πίτας στους καλεσμένους και τα μέλη μας. Ο τυχερός που θα έβρισκε το φλουρί της πίτας, θα έπαιρνε και ένα αναμνηστικό ασημένιο δώρο. (….αναζητείται )

Ήταν μια ξεχωριστή για τη μαζικότητά της εκδήλωση που ξαναζέστανε θύμησες του χθες, αναθέρμανε μνήμες, ένωσε το σήμερα με το χθες, τους απόστρατους με τους πυροσβέστες στην ενέργεια αλλά κυρίως μας έδωσε τη χαρά να ξανασμίξουμε με αγαπημένους συναδέλφους που βιώσαμε από κοινού και για χρόνια δεκάδες περιστατικά και έχουμε πάμπολλες αναμνήσεις.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ