Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

30/10/2015 Επίσημη έναρξη του νέου Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών»

   

  Την   30η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  η τελετή έναρξης των μαθημάτων του νέου Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών», από τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας & Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

   Ο κ. Στυλιανίδης στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο πεδίο διαχείρισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.Τέτοιες πρωτοβουλίες ανέφερε, έχουν τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διότι μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ υπογράμμισε ότι στο πεδίο της καταστροφής αναδεικνύεται η συσπείρωση όλων όσων εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες, καθώς και ο ανθρωπιστικός τους χαρακτήρας.

    Ο  Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της άρτιας οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών.

    Η παρουσίαση του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. έγινε από τον Καθηγητή, κ. Δημήτριο Εμμανουλούδη, Διευθυντή του Δ.Δ.Π.Μ.Σ και Αντιπροέδρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ Α.Μ.Θ., ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας κ. Δημήτρης Καμπουράκης.

    Στην τελετή που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης Καθηγητής κ. Δημήτριος Μπαντέκας, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Κων/νος Κοροντζής, εκ μέρους της Π.Ε.Α.Π.Σ. ο κ. Κων/νος Μαστρογιαννόπουλος, η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ιωάννα Τσούπρα, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δασικών Πυρκαγιών Καθηγητής Ε.Μ.Π. κ Μιλτιάδης Σταθερόπουλος, εκπρόσωποι Οργανισμών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσωπικό και καθηγητές της Ακαδημίας, εκπρόσωποι άλλων Κρατικών Σχολών και της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

   Το πρόγραμμα στοχεύει στην Μεταπτυχιακή εξειδίκευση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και απόφοιτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας, Κύπρου και της Αλλοδαπής. Η εξειδίκευση αυτή, επικεντρώνεται σε σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικές και ανθρωπογενείς (τεχνολογικές) καταστροφές.

  Η  Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος επικροτεί τέτοιες ενέργειες που συμβάλλουν στη αρτιότερη επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ