Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

12 Νοέμβρη – Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών

 

      Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Κ.Ε., στο Χαλάνδρι τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών συναδέλφων πυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και δε βρίσκονται δυστυχώς ανάμεσά μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αποκεντρωμένης διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων. Επίσης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

    Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό του Π.Σ., από τους συγγενείς των πεσόντων καθώς και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., των πενταετούς υποχρέωσης, των συμβασιούχων και εθελοντών πυροσβεστών.

    Την εκδήλωση τίμησε η Π.Ε.Α.Π.Σ καταθέτοντας στεφάνι  από τον Ταμία του Δ.Σ. , κ. Κωνσταντίνο Μαστρογιαννόπουλο.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάρχουν μνημεία πεσόντων πυροσβεστών.

Η 12η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 73 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ