Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ)

Πραγματοποιήθηκε  στη Θεσσαλονίκη το 19ο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 21, 22 και 23 Ιουνίου. Ευχόμαστε στο νέο Προεδρείο που θα συγκροτηθεί καλή  δύναμη για να αντεπεξέλθει τον Αρμαγεδδώνα  των πολιτικών της κυβέρνησης, όπου σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, υποβαθμίζει  το δικαίωμα στη κοινωνική ασφάλιση, στην αξιοπρεπή  διαβίωσή μας με μισθούς και συντάξεις που δεν ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στις ανάγκες μας, πολύ περισσότερο αν ληφθεί υπόψη ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος, δεν δίνει δεκάρα (!!!) για την υγιεινή και ασφάλεια των πυροσβεστών, αφήνει ακάλυπτους τους πυροσβέστες από εφόδια και ατομική προστασία (φόρμες, υποδήματα,προσωπίδες, κράνη κλπ).

Συνάδελφοι, θα το ξαναπούμε και ας γινόμαστε μονότονοι, όπως κάποιοι μας αποκαλούν. Η συμμετοχή μας σε ξεχωριστές και «μοναχικές» συγκεντρώσεις με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των Σ.Α και Ε.Δ χωρίς να ενεργοποιούμε τη δυναμική των συγκεντρώσεων και κοινών αγώνων με όλους τους εργαζόμενους  και συνταξιούχους της χώρας μας που πλήττονται από την ίδια και απαράλλαχτη κυβερνητική πολιτική, αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί » της κυβέρνησης , για να μην πούμε ότι  «βάζει πλάτες» στην κυβέρνηση, καλλιεργεί την ηττοπάθεια και τη συντεχνιακή λογική, περιμένοντας ελεημοσύνη  για μας τους τάχα «ξεχωριστούς  ένστολους πολίτες».

Τα προβλήματα από την ελλιπή χρηματοδότηση του προϋπολογισμού με το γερασμένο  εναέριο στόλο, τα παλιά οχήματα και τη λειψή τριχοτομημένη οργανική δύναμη, φάνηκαν ήδη από την αρχή της δασικής περιόδου 2016 στην πυρκαγιά  στα Δερβενοχώρια. Ελπίζουμε στη θεά… τύχη τουλάχιστον για το έμψυχο δυναμικό μας. Κάποτε αρχηγοί επικαλούνταν τα «θεία» για τη σωματική ακεραιότητά μας [να βάλει η Παναγιά το χέρι της!!!]. Φτάνει, όμως, αυτό; Προφανώς όχι!!! Χρειάζονται άλλες πολιτικές που να θωρακίζουν τόσο την  προστασία μας όσο και την προστασία των οικοσυστημάτων. Χρειάζεται κοινή αγωνιστική δράση και όχι παρακάλια και επαιτεία.

Ελπίζουμε μετά τους πανηγυρισμούς των παρατάξεων και τη συγκρότηση Προεδρείου να υπάρξει ενότητα και αγωνιστική δράση για να επιτευχθούν οι στόχοι, για να υπάρξει μια άλλη κυβερνητική πολιτική προστασίας τόσο του έμψυχου δυναμικού όσο και των δασικών κ.α οικοσυστημάτων και γενικότερα των περιουσιών των πολιτών της χώρας μας. Προσδοκούμε σε μια συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος και ελπίζουμε οι διαφορές των θέσεών μας σε ασφαλιστικό (όχι επαγγελματικά ταμεία) και αγώνας πραγματικός στο πλάι όλων των εργαζόμενων και συνταξιούχων και όχι συντεχνιακός να μην αποτελέσει εκ νέου το άλλοθι για τη μη κλήση μας σε κάποιο συνέδριό σας, που αποτελεί – όσο και αν κάποιοι το απαξιώνουν με τη συστηματική απουσία τους – το εφαλτήριο για αγωνιστική δράση και λύση των εργασιακών προβλημάτων.

 Σάββας Θεοδωρής, Αρχιπύραρχος ε.α, μέλος του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ