Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Ηλεκτρονικά ραντεβού για το 251 ΓΝΑ και οι δικαιούχοι περίθαλψης σ’ αυτό

Πριν από λίγο καιρό, το 251 ΓΝΑ, έθεσε σε πλήρη λειτουργία το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού, για το σύνολο των εξωτερικών του ιατρείων!
Έτσι, οι δικαιούχοι περίθαλψης από το νοσοκομείο, εκτός από τη φυσική τους παρουσία στην γραμματεία των ιατρείων ή το τηλεφωνικό κλείσιμο των ραντεβού, έχουν τώρα πλέον και τη δυνατότητα να τα τακτοποιούν μέσω του διαδικτύου.
Η πρόσβαση για τη χρήση των ηλεκτρονικών ραντεβού, προυποθέτει να έχει γίνει πρώτα η εγγραφή του ενδιαφερόμενου συναδέλφου, στη αντίστοιχη πλατφόρμα.
Η εγγραφή γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://ekely251gna.opsyed.army.gr, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν (ΑΜΚΑ,ΑΦΜ, email, κωδικοί taxis κλπ).
Αφού συμπληρώστε κι εδώ, τα στοιχεία σας, μπορείτε να κλείσετε τα ραντεβού, στα ιατρεία που επιθυμείτε. Το σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τις διαθέσιμες ημερομηνίες και να επιλέξετε εκείνες που σας ενδιαφέρουν.

Κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο (στο πρώτο σας ηλεκτρονικό ραντεβού) θα πρέπει να περάσετε από τη Γραμματεία Εξωτερικών ιατρείων (γραφείο των ραντεβού) και να προσκομίσετε, το ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, που σας έχει εκδόσει η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος!
Αυτό ισχύει τόσο για τους άμεσα δικαιούχους (μέλη της ΠΕΑΠΣ) όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν δικαίωμα περίθαλψης και κατέχουν το αντίστοιχο δελτίο εισόδου.
Εάν δεν προσκομιστεί, το παραπάνω δελτίο, το ηλεκτρονικό σύστημα θα σας αποκλείσει, μετά το τρίτο ραντεβού σας.

Σύμφωναμε την από 25/2/20 Εγκύκλιο του ΓΕΑ, με θέμα “Κατηγορίες Ασφαλισμένων που απώλεσαν το δικαίωμα περίθαλψης από το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ” και σε ότι αφορά τους εργαζόμενους και του συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν δικαιούνται πλέον περίθαλψη στο 251 ΓΝΑ:
-Τα άγαμα τέκνα, άνω των 18 ετών, που εργάζονται.
-Τα τέκνα που παντρεύονται.
-Τα τέκνα που υπηρετούν τη θητεία τους στις Ένοπλές Δυνάμεις ή εισάγονται σε στρατιωτικές, αστυνομικές, λιμενικές και πυροσβεστικές σχολές ή αντίστοιχες του εμπορικού ναυτικού.
-Ο ι σύζυγοι του άμεσα δικαιούχου που ασκούν επάγγελμα και αποκτούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε βάρος άλλου ασφαλιστικού οργανισμού (δεν επιτρέπεται, πλέον, η επιλογή ασφαλιστικού φορέα, δηλαδή το άμεσο δικαίωμα ασφάλισης υπερτερεί του έμεσου, ως μέλος)!
-Οι διαζευγμένοι σύζυγοι.

Για να δείτε αν δικαιούστε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας  στο 251 ΓΝΑ πατήστε εδώ.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΕΑΠΣ εκδίδει ΔΩΡΕΑΝ τα δελτία εισόδου στα μέλη της ,καθώς στα οικογενειακά τους πρόσωπα, που έχουν δικαίωμα περίθαλψης από το 251 ΓΝΑ!

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕΣΩ E-MAIL

Μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία, το Τμήμα Μικροβιολογικών & Βιοχημικών Εξετάσεων του 251 ΓΝΑ, η οποία στοχεύει αφενός μεν στη διευκόλυνση των ασθενών και αφετέρου στη μείωση του όγκου εργασίας των εργαζομένων, στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, με τη συγκατάθεση του ενδιαφερομένου, τα Αποτελέσματα των Εργαστηριακών Εξετάσεών του, θα αποστέλλονται στο email του, οπότε δεν θα απαιτείται η παρουσία του στο νοσοκομείο δύο φορές (για λήψη δείγματος κι ακολούθως για την παραλαβή των εξετάσεων)!

Όσοι λοιπόν δικαιούχοι περίθαλψης στο 251 ΓΝΑ επιθυμούν να ενταχθούν στην ανωτέρω ψηφιακή διαδικασία θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν στο προαναφερόμενο Τμήμα (αιμμοληψία-παραλαβή εξετάσεων, στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου) τη Δήλωση Συγκατάθεσης για την Επεξεργασία και Αποστολή Προσωπικών Δεδομένων, που θα τους δοθεί εκεί.

Ακολούθως ‘μπαίνοντας’ στην ιστοσελίδα https://labs.haf.gr θα ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική διαδικασία και θα καταχωρήσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης, μέσω των οποίων θα έχουν πρόσβαση στην ανωτέρω διαδικασία.

Περισσότερες διευκρινήσεις στο τηλέφωνο: 210 7464 053 (08:00’- 14:30’).


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ 251 ΓΝΑ

Η Διοίκηση του νοσοκομείου μας ενημέρωσε πως παρατηρείται το φαινόμενο σε μεγάλο αριθμό προγραμματισμένων ραντεβού, στα εξωτερικά ιατρεία, να μην εμφανίζονται οι δικαιούχοι περίθαλψης, που τα έκλεισαν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μία πλασματική εικόνα του αριθμού των ασθενών που επισκέπτονται καθημερινά τα ιατρεία αφενός και αφετέρου να μετατοπίζονται, σε πιο μακρινές ημερομηνίες, ραντεβού που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν σε συντομώτερο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε η δημιουργία ατομικού μητρώου παρακολούθησης των ραντεβού! Μέσω αυτού θα καταγράφεται η τακτικότητα του κάθε ασθενή, στα προγραμματισμένα ραντεβού του και σε περίπτωση μη παρουσίας του σε συγκεκριμένο αριθμό από αυτά, δεν θα μπορεί να κλείνει άλλα, χωρίς τη σχετική γνωμοδότηση γιατρού!

Κατόπιν τούτου, προτείνουμε στα μέλη μας και στα συγγενικά τους πρόσωπα που δικαιούνται περίθαλψη στο 251 ΓΝΑ, όταν πρόκειται να μη χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα ραντεβού τους, να το ακυρώνουν ΕΓΚΑΙΡΑ, (ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά) ώστε να μην τους ‘χρώνεται’ η απουσία τους από αυτό!

Όπως ενημερωθήκαμε, σύντομα θα κοινοποιηθεί και σχετικός αριθμός τηλεφώνου που θα χρησιμοποιείται μόνο για τις ακυρώσεις των ραντεβού.

Όταν είμαστε συνεπείς, βοηθάμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας!

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρονικό Μητρώο Μελών της Π.Ε.Α.Π.Σ.
Επόμενο άρθρο251 Γ.Ν.Α.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ